Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 240)

Tarifler

Garnitürlü Havuç Çorbası

Malzemeler 3-4 adet büyük havuç 3 su bardağı etsuyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase garnitür Dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etsuyunu ve suyu ekleyin.Haşlayın. Zencefil,dereotu, garnitürü ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle çorbayı pişirin. Servis kasesine alın pulbiberle servis yapın.

Devamını oku »

Meyveli Yulaf Ezmesi

Malzemeler: • 1 küçük kase yulaf ezmesi • 2 çay bardağı süt • 2-3 adet çilek • 4-5 dilim kurutulmuş armut elma karışımı • 2-3 adet fındık içi • 2-3 adet badem içi • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm • 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Hazırlanışı: Sütün dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaseye aktarın. En son sütü ilave edin. 10 dakika …

Devamını oku »

Karpuz Pasta

Malzemeler: 1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz) 1 paket kremşanti 1 adet şeftali (Tercihen sert) 1 adet kivi 8-10 adet çilek İnce çekilmiş Antepfıstığı içi Karpuz Pasta  Hazırlanışı: Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin. Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük …

Devamını oku »

Izgarada İstiridye Mantarı

Malzemeler: • 500 gram istiridye mantarı • 1 adet kırmızı soğan • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 adet kapya biber • 3-4 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını yaprak yaprak olacak şekilde ayırdıktan sonra nemli bir bezle silin. Tereyağını Tavada eritip halka halka doğranmış soğanı kavurun. Mantarları, taze kekiği, tuzu ve zar şeklinde doğranmı kapya biberi de ekleyin. …

Devamını oku »

Fındıklı Baklava Böreği

Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)     Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf

Malzemeler:  • Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır Gül Sulu Jöle İçin: • 80 gram gül reçeli • 4 gram jelatin • Bir miktar gül suyu Sütlaç İçin: • 400 gram Hindistan cevizi sütü • Vanilya çubuğı • Yıldız anason • 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre) • 125 gram yuvarlak pirinç • 100 gram krema   Hazırlanışı: Jelatinleri 5 dakika …

Devamını oku »

Taze Rezeneli Kuzu Eti

Malzemeler: • 700-800 gram kuzu eti • 2 sap rezene • 1 adet soğan • 50 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 1 su bardağı su Hazırlanışı: Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü …

Devamını oku »

Mantarlı ve Kremalı Omlet

Malzemeler: 8 adet yumurta 1 demet kuzu kulağı 1 çay bardağı krema 1 kahve fincanı süt 10 adet mantar 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 5-6 dal dereotu Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Dereotunu ve kuzu kulağını da ufak ufak doğrayıp çukur bir kaba alın. Yumurtaları, kremayı, sütü, tuzu ve baharatını ekleyip çırpın. …

Devamını oku »

Narlı Tart

Malzemeler: Hamuru İçin: • 300 gram un • 120 gram tereyağı • 1 çay bardağı toz şeker • 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: • 1 paket vanilyalı puding • 4 su bardağı süt • 1 paket karamelli çikolata (80-100 gr) • Yarım paket vanilyalı puding Üzerini Süslemek İçin: • 1 paket beyaz çikolata (80 gr) • Nar taneleri Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Malzemeler: • 500 gram temizlenmiş hamsi balığı • 3 dilim bayat ekmek içi • 2-3 çorba kaşığı nar tanesi • 3-4 dal dereotu • 5 adet salamura asma yaprağı • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve …

Devamını oku »