Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 231)

Tarifler

Yeşil ve Kırmızıbiber Dolması

Malzemeler: 150 gram yeşilbiber 150 gram kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı zeytinyağı 150 gram tuzlu lor peyniri 100 gram tatlı lor peyniri 1 çorba kaşığı çörek otu Hazırlanışı: Biberlerin üst kapaklarını kesip çekirdeklerini temizleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içinde 10 dakika haşladıktan sonra suyun …

Devamını oku »

Ördek Confit

Malzemeler 4 adet ördek budu 1 adet portakal 1 adet greyfurt 1 adet limon Yarım bağ kereviz 50 gram pırasa 2 adet defneyaprağı Zeytinyağı Zencefilli Mercimek İçin: 200 gram yeşil mercimek 20 gram kırmızı soğan 40 gram renkli biberler 20 ml. balsamik sirke 10 gram zencefil 500 ml. tavuk suyu Hazırlanışı: Portakal ve limonun suyunu ördek butlarına sıkın. Zeytinyağını döküp, …

Devamını oku »

Çilek Soslu Melek Pastası

Malzemeler Pandispanya İçin: 5 adet yumurta 1 su bardağı  toz şeker 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın Kreması İçin: 2 adet yumurta Yarım litre süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 160 gram beyaz çikolata Çilek Sosu İçin: 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 2 tatlı …

Devamını oku »

Badem Ezmesi

Malzemeler 250 gram toz badem 250 gram pudra şekeri 1 adet yumurta akı Hazırlanışı Toz badem, yumurta akı ve pudra şekerini bir kapta yoğurun. Mermer tezgahın üzerine alarak elinizle uzun çubuk halinde yuvarlayın. Bıçakla küçük parçalara keserek servis tabağına alın. Yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.

Devamını oku »

Dil Peynirli Piliç Pane

Malzemeler 300 gram piliç bonfile 100 gram dil peyniri Mısır gevreği Un Sosu İçin: Yarım litre süt 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Kereviz Sos İçin: Rendelenmiş Kereviz Yoğurt Mayonez Sarımsak Tuz Dereotu Beyaz ve karabiber Hazırlanışı Piliç bonfileyi et döveceği ile inceltin. Arasına dil peyniri koyup sarın. Önce una, sonra tüm …

Devamını oku »

Balkabaklı Creme Brulee

Malzemeler: 230 ml. süt 300 ml. krema 200 gram şeker 10 adet yumurta sarısı 1 adet çubuk vanilya 200 gram balkabağı püresi Hazırlanışı Süt, krema ve vanilyayı kaynatın, yumurta ve şekeri köpürtün ve yavaşça süte ilave edin. Balkabağı püresini ekleyin.  Karışımı kaplara doldurun ve 150 derecede 1,5 saat süreyle pişirin. 12 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

Devamını oku »

Kremalı Mini Milföy Pastacıklar

Malzemeler: 10 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta Yarım litre süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 160 gram beyaz çikolata Süslemek İçin: Şeker hamuru Hazırlanışı: Kreması için; Orta boy bir tencerede 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırparak karıştırın, karışıma 3 çorba kaşığı unu ekleyerek macun kıvamına getirin, daha sonra yarım litre sütü …

Devamını oku »

Levrek Izgara

Malzemeler: 1 adet büyük boy temizlenmiş levrek (500-600 gr) 4-5 adet taze küçük patates Kırmızı soğan, roka yaprakları 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Deniz tuzu Hazırlanışı: Zeytinyağı ile fırça yardımı levreğin her tarafını yağlayın. Üzerine deniz tuzu serpin. Izgarada her iki tarafını kızartın. Taze patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra her birini folyoya sarın ve fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından …

Devamını oku »

Ezogelin Çorbası

Malzemeler: 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık) 5 su bardağı tavuk veya et suyu 1 çorba kaşığı salça 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi Üzeri için: Lor peyniri 1-2 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 dal taze …

Devamını oku »

Izgara Kaşarlı Köfte

Malzemeler 100 gram köftelik dana kıyma Tuz, karabiber, kimyon, kekik Yumurta Galeta unu Soğan Sarımsak Kaşar peyniri Domates Biber Hazırlanışı Malzemeleri bir kap içine alarak yoğurun ve 1 saat dolapta dinlendirildikten sonra içine kaşar koyun. Köfteleri ızgarada pişirip domates, biber, patates ve arzunuza göre pilav ile servis edin.

Devamını oku »
Deneme bonusu