Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Toblerone Cheesecake

Toblerone Cheesecake

1929

Malzemeler:

Keki için:

600 gram krem peynir

230 gram toz şeker

3 adet yumurta

250 ml. krema

120 gram beyaz un

10 gram kabartma tozu

10 gram vanilya

Tabanı için:

200 gram Burçak bisküvi

60 gram tereyağı

1 çorba kaşığı bal

50 gram ceviz içi

Toblerone sos için:

150 gram çikolata kreması

100 gram toz şeker

50 gram badem

50 gram fındık

Hazırlanışı:

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayın.

Kek için; Krem peyniri mikserde 2 dakika çırpın. Şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın.

Daha sonra yumurtaları tek tek yedirerek çırpmaya devam edin. Kremayı da ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp unlu karışımı yedirin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine karıştırın.

Tabanı için; Yağ hariç tüm malzemeyi blenderdan geçirin, eritilip ılınmış tereyağını en son ilave ederek karıştırın. Hamuru, çapı 22-24 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Üzerine de kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. En az 6 saat buzdolabında bekletin.

Üzerini toblerone ile süslemek için; Çikolatayı benmari usülüyle eritip kekin üzerine yayın. Bir tavaya şeker, badem ve fındıkları alıp karamelize olmaya başlayıncaya kadar 10 dakika kavurun. Tezgahın üzerine folyo yayıp üzerine dökün, soğutun. İri iri doğradıktan sonra boş yer kalmayacak şekilde kekin üzerine yayın. Cheesecake’i, isterseniz sıkma poşetine aktarılan çikolata ile oluşturacağınız dekoratif şeritlerle süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir