Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 230)

Tarifler

Çökertme Kebabı

Malzemeler 200 gram dana biftek 2 adet orta boy patates 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Hazırlanışı 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında …

Devamını oku »

Karalahana Diblesi

Malzemeler 1 bağ karalahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım kaşık tuz 1 adet acı biber Hazırlanış Yıkanmış karalahanaları iyice kıyın. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğanı ekleyin. Üst kısmına lahana yayarak tuzlayın ve tencerenin ağzını kapatarak ateşe oturtun. Pişmeye yüz tutunca karıştırın ve üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ilave edin. …

Devamını oku »

Alaca Çorbası

Malzemeler Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 adet soğan 3-4 adet al biber 1 çorba kaşığı domates salçası 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı Tatlı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı tarhun otu Tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. 1-2 su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini …

Devamını oku »

Labneli Kedidili Pastası

Malzemeler: 2 paket labne peyniri (400 gram) 100 ml. krema 1 paket kremşanti 5-6 adet kiraz şekerlemesi 3-4 adet incir reçeli (süzülmüş) 10-12 adet kedidili bisküvi 3 dilim ananas Labneli Kedidili Pastası Hazırlanışı: Toz kremşantiyi 100 ml. krema ile sertleşene dek mikser yardımı ile çırpın. Labneyi ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Labneli karışımı buzdolabına aktarıp diğer malzemeleri hazırlayana dek 15 …

Devamını oku »

Milföylü Biberli Börekler

Malzemeler: 5-6 adet sivribiber (tercihen tatlı) 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak 1 küçük kase doğranmış konserve domates 200 gram beyaz peynir 100 gram lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 8 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı Pulbiber Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları ve soğanı …

Devamını oku »

Peynirli Kek

Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1çay bardağı lor peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram beyaz peynir 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase kıyılmış ot (nane, dereotu, maydanoz karışımı) 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Peynirleri ufalayın veya rendeleyin. Kıyılmış …

Devamını oku »

Pırasalı ve Peynirli Kiş

Malzemeler: Kiş hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Pırasalı karışım için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 kilo pırasa; 4-5 dal dereotu 1 kahve fincanı mısır tanesi 50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 …

Devamını oku »

Peynirli Mantı

Malzemeler: 3 su bardağı un (tepeleme) 1,5 su bardağı su İç malzemesi için: 200 gram beyaz peynir 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı labne peynir 50 gram tel peynir Sosu için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. …

Devamını oku »

Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Malzemeler 1 adet büyük boy soğan (tercihen beyaz) 1 çorba kaşığı buğday unu 1 su bardağı sıcak süt 100 gram tereyağı 500 gram kolot peyniri (veya yağsız taze kaşar) 6-8 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek Sebzeli Karışım İçin: 2 adet sivribiber 1 adet dolmalık kırmızıbiber 2 dal taze soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4-5 dal dereotu Hazırlanışı: Sebzeli karışım için; …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …

Devamını oku »