Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 217)

Tarifler

Taze Ispanak ve Rosebeef Salata

Malzemeler: > 200 gram antrkot > 10 gram karabiber > 10 gram taze kekik > 10 gram biberiye > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 1 yemek kaşığı hardal > 1 demet roka > 1 demet bebek ıspanak > 100 gram çeri domates > 3 yemek kaşığı zeytinyağı > 10 gram dolmalık fıstık > 1 adet yeşil elma Hazırlanışı: Antrkotu bir …

Devamını oku »

Sebzeli Mercan Sarması

Malzemeler: > 2 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet antenli mercan > 100 gram zeytinyağı > Yarım demet dereotu > 2 adet domates > Tuz, karabiber       Hazırlanışı: Patlıcan ve taze kabağı uzun ince şeritler halinde kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile şeritleri marine edin ve ızgarada mühürleyin. Antenli mercanın filetosunu çıkarın ve aynı şekilde …

Devamını oku »

Kırmızı Soğanlı Labada Salatası

Malzemeler: > 1 demet labada > 1 adet küçük boy kırmızı soğan > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş limon kabuğu > 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Labadaları yıkayıp iyice süzün. Kırmızı soğanı ay şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovun. Labadalarla kırmızı soğanı harmanlayın. En son zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Servise hazır edin.  

Devamını oku »

Izgara Sebzeli Antenli Mercan Lazanya

Malzemeler: > 1 adet antenli mercan > 1 adet taze kabak > 1 adet patlıcan > 1 adet domates > 2 yemek kaşığı zeytinyağı > 100 gram taze kaşar > 2 diş sarımsak   Hazırlanışı: Sebzeleri ayıklayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kabın içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber ve ince doğranmış sebzeleri marine edin. Orta ateşe ayarlı ızgara tavada sebzeleri …

Devamını oku »

Çeşme Enginarı Dolması

Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …

Devamını oku »

Rezeneli ve Kekikli Tart

Malzemeler: Tart Hamuru İçin: > 275 gram elenmiş un > 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış) > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme) > Birkaç çorba kaşığı soğuk su İç Malzemesi İçin: > 500 gram ince kıyılmış rezene > 200 gram ince kıyılmış pırasa > Birkaç dal taze kekik > 3 adet yumurta > 2 adet yumurtanın sarısı > …

Devamını oku »

Sütlü Tatlı

Malzemeler: > 800 ml. süt > 200 ml. krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 4 yaprak jelatin > 3 adet damla sakızı (Her biri en fazla nohut büyüklüğünde olmalı!) > 1 çay bardağı toz şeker Üzeri İçin: > 4-5 adet taze çilek > 4 adet şemsiye çikolata Hazırlanışı: Jelatin yapraklarını soğuk suda 10 dakika kadar beklettikten sonra suyun içinden …

Devamını oku »

Semizotlu ve Çağla Bademli Salata

Malzemeler: > 1 demet semizotu > 1 avuç taze çağla badem Salatanın Sosu İçin: > 1 küçük kase taze çilek > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı balzamik sirke Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi blender yardımı ile sos kıvamına gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır. Semizotunu çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra iyice süzün. Çağla bademlerle birlikte harmanlayın. Sosunu …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Malzemeler: > 2 su bardağı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 demet taze soğan > 2 adet temizlenmiş enginar > Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 …

Devamını oku »

Fırında Mini Baget Ekmekler

Malzemeler: > 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) > 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri > 1 adet domates > 1 adet yeşilbiber > 4 dilim pastırma veya dana jambon > 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm …

Devamını oku »