Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 217)

Tarifler

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: > 4 adet temizlenmiş enginar > 1 tatlı kaşığı un > 1 adet limonun suyu > 8 adet körpe havuç > 8 adet arpacık soğan > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı nar tanesi > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Humus İçin: > 100 gram nohut > 1 litre su > 90 gram tahin > 60 gram limon …

Devamını oku »

Elmalı Tatlı

Malzemeler: > 4 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini > 1 tatlı kaşığı tarçın > 3 çorba kaşığı esmer toz şeker > 30 gram tereyağı Servis İçin: > Vanilyalı dondurma > Hazır çilek veya çikolata sosu > Çeyrek hazır yufka   Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. …

Devamını oku »

Yunan Sarma

Malzemeler: > 250 gram dil fileto > 50 gram taze kaşar peyniri > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Körili Krema Sos İçin: > 1 tatlı kaşığı kuru köri > 2 çorba kaşığı krema Hazırlanışı: Dil balığını uzun şeritler halinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini düz bir tabağa yayın. Dil balığı şeritlerini peynire bulayıp yuvarlak bir hamur elde edin. Kızgın …

Devamını oku »

Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Malzemeler: > 500 gram turp otu > 1 adet dolmalık biber > 1 adet domates > 1 adet limonun suyu > 1 tatlı kaşığı irice rendelenmiş veya doğranmış limon kabuğu > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 2 diş sarımsak > Tuz > Kaynar su > Buzlu su   Hazırlanışı: Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Biberi çok ince jülyen doğrayın. Domatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte …

Devamını oku »

Mamzana

Malzemeler: > 2 adet orta boy bostan patlıcanı > 2 adet salçalık kırmızıbiber > 5-6 yaprak kurutulmuş domates > 1 adet orta boy soğan > 2 adet küçük boy sivri biber > 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş) > 1,5 çorba kaşığı biber salçası > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, kimyon > 1 adet büyük boy domates Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Malzemeler: • 500 gram yağsız dana kıyması • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 5 dilim dost ekmeği • 1 adet yumurta • 2 adet kabak • 2 adet havuç • 5 adet çarliston biber • 2 adet patates • 400 gram yoğurt • 2 adet limon • 3 çorba kaşığı un • …

Devamını oku »

Lokma Tatlısı

Malzemeler: • 2 su bardağı un • 20 gram yaş maya • 1,5 çay bardağı ılık su • 1 tutam tuz • 50 gram tereyağı • Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı limon suyu Lokma Tatlısı Tarifi: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun …

Devamını oku »

Paşa Mezesi

Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 5-6 dal maydanoz > 1 baş sarımsak > 10-12 adet yeşilbiber > 500 gram acı biber salçası > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Tuz, karabiber > 200 gram sepet peyniri > 200 gram ceviz içi > 200 gram Antepfıstığı içi Paşa Mezesi Hazırlanışı: Soğanı soyup küp doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. …

Devamını oku »

Izgara Minekop Balığı

Malzemeler: > 400-500 gram minekop balığı > 1 adet büyük boy patates > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 tutam muskat rendesi > 1-2 adet küçük boy turp > Kırmızı soğan, roka Hazırlanışı: Patatesi yıkayıp kuruladıktan sonra alüminyum folyoya sarın. 200 dereceye ayarlı fırında, patates yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. …

Devamını oku »

Portakallı Panna Cotta

Malzemeler: Portakal Sos İçin: > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı su > 2 yemek kaşığı nişasta > Yarım su bardağı şeker Panna Cotta İçin: > 2 paket süt kreması (400 gram) > 6 yemek kaşığı pudra şekeri > 2 yemek kaşığı toz jelatin > 1 paket vanilya > 2 su bardağı süt > 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »
Deneme bonusu