Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

2466

Malzemeler:

12 adet  kuru patlıcan

İç Malzemesi:

3 adet  Kuru soğan
300 gram iri bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı taze veya kuru vişne

100 gram fındık içi

Sos İçin:

1 adet salatalık

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

250 gram yoğurt

Hazırlanışı

Geniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.

Kaynayan suyun içine kuru patlıcanları atın. 1-2 dakika yani patlıcan yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.

Harcı için; Bulguru 1-2 su yıkayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. Bulguru, soğan, sarımsak, salça, vişne, fındık ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.

Haşladığınız patlıcanlara hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve domates ile kapak yapın.

Sos malzemesi ile koyu bir cacık yapın ve servis tabağının altına 1, 2 yemek kaşığı cacık sos ile servis yapın.

OKU ➤  Elmalı Armutlu Hurma

Tavsiye

RAMAZAN’DA KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELEYEN 10 BESİN

RAMAZAN’DA KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELEYEN 10 BESİN Açlık sonrasında iftarda aşırı miktarda, yüksek kalorili ve yağlı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.