Ana Sayfa » Tarifler » Otlu Enginar

Otlu Enginar

Otlu Enginar
Puan ver

2450

Malzemeler:

– 6 adet enginar

– 1 demet yeşil soğan

– 1 demet maydanoz

– 2 adet limon

– Yarım çay bardağı zeytinyağı

– 1 çorba kaşığı pirinç

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzün. Enginarları temizleyin. Yeşillikleri temizleyip kıyın. Temizlenmiş enginarları kararmaması için limonla ovun, tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve şekeri bir kapta harmanladıktan sonra enginarların üzerine yerleştirin. Pirinci de enginarların üzerine eşit şekilde dağıtın. 1 bardak suyu, zeytinyağını ve limon suyunu bir kapta çırpın. Bu karışımı tencereye ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis yapın. 1 bardağı sadece 7 kalori olan Dimes Şekersiz Limonata ile bu lezzetin tadına varın.

OKU ➤  Mutfak eşyası ihracatı yüz güldürdü

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu KekPuan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir