Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

bohcakep

Malzemeler:

12-15 adet ıspanak yaprağı

5-6 adet mantar

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı krema

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

1 demet taze soğan (yeşil sapları)

Krep Hamuru İçin:

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 tutam kabartma tozu

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 çorba kaşığı sıvıyağ (tavayı yağlamak için)

Hazırlanışı:

İç malzemesi için;Ispanakları yıkayıp süzün. Sarımsakları kıyıp sıvıyağda kavurun. İrice doğranmış ıspanakları ve dilimlenmiş mantarları ekleyin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Tuzunu, kremasını ve baharatını ilave edip tatlandırın.

Krep hamuru için; Sütü, suyu, yumurtayı, unu, kabartma tozunu ve eritilip ılınmış tereyağını çukur bir kapta iyice çırpın.

Sıvıyağdan 1 çay kaşığı kadarını alıp tavaya dökün. Her tarafına yayıp küçük bir kepçe yardımı ile krep hamurundan dökün. Hamur göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirmeye devam edin. Pişen krepleri, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına alın. Krep hamuru bitene dek aynı işlemi uygulayın.

Taze soğanların yeşil saplarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Krepleri tek tek tezgahın üzerine yayın. İç malzemesini paylaştırıp bohça şeklinde katlayın. Taze soğan ile bağlayın. Hemen servis yapın.

 

OKU ➤  Zayıflama Sürecini Sebze İle Başlatın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir