Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Sucuklu ve Pastırmalı Börek

2454

Malzemeler:

2 adet hazır ekmek hamuru

İç Malzemesi İçin:

1 paket dilimlenmiş pastırma

5-6 dilim sucuk (ince dilimlenmiş)

1 adet havuç

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet büyük boy domates

1 dal taze kekik, ince kıyılmış

50 gram tulum peyniri (tercihen sert)

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

Susam, haşhaş tohumu

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Pastırmayı ve sucuğu çok ince kıyın. Havucun kabuğunu soyup çok ince, zar şeklinde doğrayın. Domatesin çekirdeklerini temizleyin, suyunu süzün. Kalan kısmını çok ince doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp çok ince doğradığınız havucu 5 dakika kadar kavurun. Kalan iç malzemeyle birlikte harmanlayın. İç malzemeniz hazırdır.

Hazır ekmek hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. İnce kıyılmış taze kekiği ilave ederek tekrar yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bastırarak elips şeklinde bir hamur elde edin. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayın. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ile haşhaş tohumunu serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, ekmek iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, dilimleyip servise hazır edin.

OKU ➤  Sağlıklı İftar Sofraları Siemens Buharlı Fırın İle Kuruluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir