Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 216)

Tarifler

Tatlı Ekşi Salata

Malzemeler: 1 kutu Akdeniz yeşilliği 5-6 yaprak roka 1 adet büyük boy yeşil elma 1 avuç kuru üzüm 4-5 yaprak kurutulmuş domates 1-2 adet salatalık 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır tanesi 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 adet portakalın suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz Hazırlanışı: Sosu için; …

Devamını oku »

Steak Spagetti

Malzemeler: 500 gram bonfile (Yaprak şeklinde çok ince kesilmiş) 50 gram tereyağı 50 gram parmesan peyniri Hazırlanışı: Bonfile etleri çok ince kağıt gibi kesin. Isıya dayanıklı kaba aktarıp üzerine tereyağı parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etleri iyice pişirin. Fırından alır almaz kağıt gibi rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Hemen servise hazır edin.

Devamını oku »

Hardal Soslu Burger

Malzemeler: 250 gram kıyma (Tercihen tek çekim döş etten olmalı) Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı acı veya tatlı biber sos 1 çorba kaşığı hardal 1-2 yaprak marul (Tercihen Yedikule marulu) Karamelize Soğan İçin: 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 adet kırmızı soğan 2 çay kaşığı tuz (ovmak için) 2 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Kuzu Kafes

Malzemeler: 1 parça kuzu eti (Kafes şeklinde) 50 gram tereyağı Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Geniş bir dökme demir ızgara tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyin. Tereyağını yakmadan bütün olarak alınan kuzu kafesi mühürleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi serpin. İsteğe göre pul biber ilavesi ile de servis yapabilirsiniz. 

Devamını oku »

Hardal Soslu Şaşlık

Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Sosu için; Yağları, kremayı, …

Devamını oku »

Kadayıf

1 kilo kesme kadayıf 150 gram tereyağı 5 damla üzüm pekmezi Ceviz Tatlısı İçin: 600 gram şeker 800 gram su Hazırlanışı Yağ ve pekmezi iyice karıştırın. Kadayıfı ufak ufak didin. Pekmezli yağ ile iyice karıştırın. Küçük fırın tepsisine, 1 parmak kalınlığında yerleştirin. Alttan pişirin, sonra alt-üst yapıp diğer yönünü pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Şerbetin sünmesi gerekir. Sıcak şerbeti, sıcak …

Devamını oku »

Karamezile Soğanlı Tart

Malzemeler:  1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 kilo kırmızı soğan 100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan) 100 gram esmer toz şeker Tuz, karabiber 4 adet milföy hamuru 2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini Taze kekik dalları 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet ceviz içi Hazırlanışı: Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı  şeker 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3 çay bardağı su Hazırlanışı Pirinci suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince, sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra kapatın. İsteğe göre üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Devamını oku »

Dil Şiş Salata

Malzemeler: 2 adet çöp şiş 1 adet kılçıksız dil balığı 1’er dilim patlıcan, kabak, kapya biber 1 çorba kaşığı susam yağı 1 çorba kaşığı oyster sos 1 tatlı kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı bal 3 adet kiraz domates 150 gram bebe ıspanak yaprakları 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Oyster …

Devamını oku »

Lakerda Nasıl Yapılır?

Malzemeler 1 adet torik balığı 5 kilo kaya tuzu Hazırlanışı Torik balığının kafa ve kuyruğunu kesin, yüzgeçlerini ayırın. Kesme işleminin ardından balığı takoz şeklinde silindir parçalara bölün. Buzlu suda 15 dakika beklettikten sonra kanını iyice akıtın, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. İliklerini bir çubuk yardımıyla çıkartın. Daha sonra bir tenekenin altına dört parmak tuz döşeyin. Üzerine balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini …

Devamını oku »