Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Kaymaçina

by Yemek Zevki Editör
10 Temmuz 2014
in Tarifler
483 10
0
Kaymaçina
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2459Malzemeler:

Bisküvili Karışım İçin:

1 paket kakaolu pötibör bisküvi

1 paket burçak bisküvi

50 gram tereyağı

1 kahve fincanı vişne suyu

1 çorba kaşığı fındık içi

Kaymaçina İçin:

4 su bardağı süt

8 çorba kaşığı toz şeker

6 adet yumurta

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış tereyağını, vişne suyunu ve fındık içini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Hamuru, kelepçeli kek kalıbının tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.

Sütü, nişastayı ve toz şekeri soğukken çırpıp ocağa alın. Ilınıncaya kadar ocakta tutun. Rendelenmiş limon kabuğunu ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Karışımı bisküvili karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından alın, oda ısısında soğuyunca üzerine isteğe göre vişne veya çilek marmeladı yayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra istediğiniz gibi dilimleyerek servise hazır edin.

Servis önerisi:

Kayısı marmeladı, orman meyveleri, macaron, taze nane yaprakları…

Tags: Ramazan TatlılarıTatlılar
Previous Post

Koska Tahin Pekmez İle Sahur Sofralarınızı Tatlandırın

Next Post

Yuva’dan iftar ve sahura özel farklı lezzetlerbir tık’la sosyal medyada 

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yuva’dan iftar ve sahura özel farklı lezzetlerbir tık’la sosyal medyada 

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki