Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 218)

Tarifler

Sütlü Revani

Malzemeler: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker 6 adet yumurta 200 gram un 100 gram irmik 30 gram tereyağı 1 paket vanilya Sütlü Şurup İçin: 1 litre süt 500 ml. krema 450 gram toz şeker   Sütlü Revani Hazırlanışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyaz kısımlarını mikserle kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sarısını ilave edip karıştırmaya …

Devamını oku »

Mercimek Köftesi

Malzemeler: 100 gram kırmızı mercimek 30 gram ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme) 2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan Tuz, kimyon, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1-2 tatlı kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: Mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. …

Devamını oku »

Kaşkarikas

Malzemeler: 500 gram sakız kabağı 2 adet soğan 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 çay bardağı  kuru üzüm 1 demet dereotu Tuz 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 kahve fincanı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların dış kısımlarını yeşil soğan kalınlığında, serçe parmak büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı, dereotunu, kuş üzümünü, kuru üzümü, limonun suyunu, sızma zeytinyağını ve 1 çay bardağı suyu iyice …

Devamını oku »

İstiridye Mantarlı Dana Bonfile

Malzemeler: 220 gram fitilsiz dana bonfile 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram istiridye mantarı 40 ml. krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Garnitürü için: 1 adet küçük boy havuç 1-2 adet küçük boy kabak 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 adet küçük boy soğan 1 küçük demet arapsaçı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. …

Devamını oku »

Şalgam Suyunda Buğday Salatası

Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 kilo şalgam Taze nane Maydanoz Dereotu Yeşil soğan Mısır Limon Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Buğdayı şalgam suyunda haşlayın. Soğumaya bırakın. Yeşillikleri doğrayın. Buğdayla karıştırın. Zeytinyağı,limon ve tuz ekleyin. Arzu ederseniz servis etmeden önce üstüne mısır serpin.

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası

Malzemeler: 1 avuç kesme makarna 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 kahve fincanı yarma mısır 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 litre et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin. Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler 4 adet patlıcan 5 adet domates Sarımsak Zeytinyağı Sirke Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin, patlıcanları soyun. Domatesin suyunda  sirke, zeytinyağı, tuz ilavesiyle pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

Malzemeler 500 gram tel şehriye 1 adet tavukgöğsü Maydanoz Nane Dereotu Yeşil soğan Limon Tuz Hazırlanışı Tel şehriyeyi kavurun. Bir tencerede tavukgöğsünü haşlayın. Tavukgöğsünüdidikleyip tel şehriyeye katın. Bütün yeşillikleri doğrayıp didiklenmiş tavuk etiyle karıştırın. Servis edeceğiniz zaman limonla,  tuzunu katın.

Devamını oku »

Arap Dolması

Malzemeler 4 adet kabak 1 su bardağı pirinç 300gram kıyma Pul biber Kekik Sarımsak Sumak Kimyon Karabiber Hazırlanışı Pirinç , kıyma, pul biber, kekik,sarımsak, sumak, kimyon ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun. Kabakları oyup içine harcı doldurun. Tencereye dizin. 2 bardak su, sıvı yağ ve tuz  ekleyerek pişirin.

Devamını oku »

Üzüm Böreği

Malzemeler Hamur İçin: 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak şeker 3,5 bardak su Yarım limon İç Malzemesi İçin: 500 gram üzüm 1 çay bardağı pirinç Hazırlanışı Hamuru için; Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurdan 20 tane beze yapın. Hepsini tek tek açın. İç malzemesini kavurup her beş …

Devamını oku »