Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Nişastalı ve Cevizli Kek

Nişastalı ve Cevizli Kek

2452

Malzemeler:

200 gram margarin

1 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

125 gram mısır nişastası

125 gram un

1 paket kabartma tozu

150 gram çekilmiş ceviz içi

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave ederek iyice hamura yedirin. En son ceviz içini ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin.

OKU ➤  Saint Tropez Keki

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir