Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri » Zerdeçallı Patates
Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates

Puan ver

Zerdeçallı Patates

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

8 adet orta boy patates

1 kase süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2 yemek kaşığı tereyağı

3-4 dal maydanoz

Tuz

Zerdeçallı Patates

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. Patatesler haşlanınca süzün.

Tereyağını kalan zerdeçalla birlikte eritin. Patateslerin üzerine önce çırpılmış süzme yoğurt dökün, sonra da zerdeçallı tereyağı dökün. İrice doğranmış maydanozu ilave edip hemen servis yapın.

OKU ➤  Buğday Cacığı

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Organik gıdada şampiyon yumurta5 (100%) 1 Oy Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz