Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 9)

İftar Yemekleri

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Dolmalık Biber Yemeği

Dolmalık Biber Yemeği Malzemeler: 500 gram dolmalık biber 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 3-4 adet büyük boy domates 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 paket kuş üzümü (1 avuç kadar)   Dolmalık Biber Yemeği Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırıp dolmalık biberleri kızartın. Kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş …

Devamını oku »

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Malzemeler: 4 dilim tavuk göğüs eti 2 dal taze kekik 1 adet kırmızı soğan 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı …

Devamını oku »

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 dal taze kekik 1 su bardağı su 1 tutam …

Devamını oku »

Bombay Fasulye

Malzemesi: 100 gram Bombay fasulye 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı çiçek yağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası Yeteri kadar baharat, tuz, karabiber Bombay Fasulye Tarifi: Fasulyeyi bir gün evvelden ıslatın. Haşladıktan sonra soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Fasulyeyi de ilave edip pişirin. Sıcak veya soğuk meze olarak servise sunun.  

Devamını oku »

Soğuk Pancar Çorbası

Soğuk Pancar Çorbası Hazırlanışı: 3 adet pancarı, 1 adet havucu, 1 adet kırmızı soğanı, 2 adet kapya biberi küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında sebzeleri kavurun. 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Blenderde pür haline getirin. Soğuyunca LAV Moon Çorba Kasesine aktarın. İsteğe …

Devamını oku »

Pikan ve Cranberry’li Pilav

Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler: > 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci) > 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı: Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak …

Devamını oku »

Köfteli Kereviz

Köfteli Kereviz Malzemeler: > 2 adet büyük boy kereviz > 300 gram orta yağlı kıyma > Yarım çay bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > 1 adet yumurta > 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) > 2 adet limon> 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı un > 3 çorba kaşığı zeytinyağı Köfteli Kereviz Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …

Devamını oku »