Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 9)

İftar Yemekleri

Kıtır Ördek

Kıtır Ördek Malzemeler:  1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik)  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …

Devamını oku »

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

  Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler: 8 dilim biftek (inceltilmiş) 3 dal maydanoz 200 gram dil peyniri 4-5 adet yeşil biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara …

Devamını oku »

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı:  Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …

Devamını oku »

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Dolmalık Biber Yemeği

Dolmalık Biber Yemeği Malzemeler: 500 gram dolmalık biber 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 3-4 adet büyük boy domates 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 paket kuş üzümü (1 avuç kadar)   Dolmalık Biber Yemeği Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırıp dolmalık biberleri kızartın. Kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz