Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama

(4 Kişilik)

 

Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler

1 kilo oğlak eti

4-5 diş sarımsak

1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde)

2 adet mini havuç

2 adet rezene dalı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 demet ebegümeci

1 demet radika

1 demet taze kekik

1 demet taze biberiye

100 gram zeytinyağı

Ebegümeci Oğlak Kapama

Hazırlanışı

1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından oluşan harca yatırıp marinasyon işlemini gerçekleştirin. Bu sırada sarımsak, mini havuç, ebegümeci ve radikayı doğrayın. Marine olan oğlak etiyle birlikte geniş bir fırın tepsisine koyun. Tepsiyi alüminyum folyo ile kaplayıp 180 dereceye ayarlı fırında 90 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  COOK Bas ve Kes Streç Film ile artık gıdalarınızı streçlemek çok kolay

Tavsiye

Bayram Geleneği, Aile Yemeği

Bayram Geleneği, Aile Yemeği Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, Bayramın bereketinin ve güzelliğinin sofralarınızdan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir