Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama
Puan ver

Ebegümeci Oğlak Kapama

(4 Kişilik)

 

Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler

1 kilo oğlak eti

4-5 diş sarımsak

1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde)

2 adet mini havuç

2 adet rezene dalı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 demet ebegümeci

1 demet radika

1 demet taze kekik

1 demet taze biberiye

100 gram zeytinyağı

Ebegümeci Oğlak Kapama

Hazırlanışı

1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından oluşan harca yatırıp marinasyon işlemini gerçekleştirin. Bu sırada sarımsak, mini havuç, ebegümeci ve radikayı doğrayın. Marine olan oğlak etiyle birlikte geniş bir fırın tepsisine koyun. Tepsiyi alüminyum folyo ile kaplayıp 180 dereceye ayarlı fırında 90 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  PDC Pideci’den “Askıda Pide” Dayanışmasıyla Kadın Konuk Evleri’ne Destek!

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Organik gıdada şampiyon yumurtaPuan ver Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz