Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Pikan ve Cranberry’li Pilav

Pikan ve Cranberry’li Pilav

18

Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler:

> 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci)

> 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan

> 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry

Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı:

Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağı ısıtıp ince ince doğranmış taze soğanları kavurun. Cranberry ve pikanı da ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın. Bu arada pirinç suyunu çekince pilavı ocaktan alın. Buzdolabından çıkardığınız tereyağından, küçük küçük parçalar kesip pilavın üzerine serpin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika bu şekilde demlendirdikten sonra ayrı bir tavada kavurduğunuz taze soğanlı karışımı ekleyin. Tekrar karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir