Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Puan ver

Kasar-peynirli-Karniyarik

Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler:

1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağ
200 gram orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet kapya biber
Sosu İçin:
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 dal taze kekik
1 su bardağı su
1 tutam kimyon, karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet küçük sivri biber
4 adet küçük kırmızı biber

Kaşar Peynirli Karnıyarık Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup 1 çorba kaşığı tuz ve un ilave edilmiş tuzlu suda yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra akan suyun altında iyice yıkayıp süzün ve kağıt bir havlu yardımı ile ıslaklığını alın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. iç malzemesi için; Kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince zeytinyağını ekleyin, kıyılmış soğan ile sarımsağı, ince doğranmış biberleri ilave edin. 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Baharatını ekleyip tatlandırın. Patlıcanların her birinin boyundan cep oluşacak şekilde kesin. Kaşık yardımı ile her iki tarafının kenarlarından açarak cep oluşturun ve bu boşluklara kıymalı harcı paylaştırın. Üzerlerine birer tane yeşil ve kırmızı biber yerleştirin. Isıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyince fırından alın. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz