Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Jambonlu Fırın Patates

Jambonlu Fırın Patates

Puan ver

2490Malzemeler

1,5 kilo küçük taze patates

200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir)

2 adet soyulmuş kuru soğan

Yağlı pişirme kağıdı

Malzemeler

İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Patateslerin üstüne çok az sıvı yağ ilave ederek baharatların daha dengeli dağılması için elinizle iyice karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt içerisine alıp, bir kısmı acık bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdikten sonra, 30 dakika süreyle pişirmeye bırakın. Patatesler pişerken bir tava içerisine yağı koyun, soğanları halka halka kesip çok ölmeyecek şekilde, tavada karamelize edin. Doğranmış olan jambonları da  tavaya katıp beraber soteleyin. Fırında pişen patatesleri derin bir kaba alın. Soğan ve jambon karışımını patateslerin olduğu kaba ilave edip iyice karıştırın. Garnitürünüz servise hazırdır.

OKU ➤  Pakmaya’dan Bitkisel Sıvı Krem Şanti

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz