Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Köfteli Kereviz

Köfteli Kereviz

Puan ver

20

Köfteli Kereviz Malzemeler:

> 2 adet büyük boy kereviz

> 300 gram orta yağlı kıyma

> Yarım çay bardağı ince bulgur

> Tuz, karabiber > 1 adet yumurta

> 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış)

> 2 adet limon> 1 adet soğan

> 2 çorba kaşığı un > 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Köfteli Kereviz Hazırlanışı:

Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp şeklinde doğrayın ve kerevizleri yarım limon suyu ilave edilmiş soğuk suda bekletin. Köfteyi hazırlamak için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu, karabiberi, ince bulguru, 1 yumurtanın beyazını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin. Elinizle iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan elinizle parçalar koparıp hamurları avucunuzda yuvarlayın. Köfte hamur toplarını un serpilmiş tepsinin üzerinde biriktirin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları yemeklik doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve soğanı ilave edip birkaç dakika kavurun. 1 yemek kaşığı dolusu unu ekleyin. Birkaç dakika daha unla birlikte kavurun. Üzerine 6 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olur), tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirip kerevizleri, köfte hamurlarını ve nohutları ilave edin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Terbiyesi için; Çukur bir kapta 1 limonun suyu ile yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan yemeğin suyundan birkaç kaşık alarak terbiyeyi ılıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş pişen yemeğe ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp sıcak sıcak servise hazır edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz