Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Sütlü Kuzu Sırt

Sütlü Kuzu Sırt

2487Malzemeler

1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt

1 litre pastörize süt

1 su bardağı zeytin yağı

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi

1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber

1 çay kaşığı deniz tuzu

5 dal taze kekik

1 dal taze biberiye

İstiridye mantarı

Hazırlanışı

Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine atın. Öğütülmüş karabiberi, deniz tuzunu, taze kekiği, taze biberiyeyi ve pirinç sirkesini de ekleyin. Sütü çırpıcı ile uzun bir süre karıştırın. Kasaptan almış olduğunuz kuzu sırt etlerini bu karışıma yatırın. Buzdolabında bir gün dinlendirin. Etin daha yumuşak olmasını istiyorsanız iki gün de dinlendirebilirsiniz. Ancak sütün bozulma ihtimalini düşünecek olursak üçüncü gün terbiye edilmiş bu etleri tüketmelisiniz.

Marine olmuş kuzu etlerini mangala veya döküm tavaya yerleştirmeden önce dolaptan çıkartıp zeytin ve deniz tuzu ilave ederek oda sıcaklığına ulaşması için 20 dakika süreyle bekletin. Dolaptan çıkan soğut et sıcak ile direk temas ettiğinde suyunu kaybeder ve sertleşir.

Mangala veya döküm tavaya yerleştirdiğiniz etleri arzu ettiğiniz şekilde az veya çok pişirebilirsiniz.

Mantarlara zeytinyağı ve deniz tuzu ekleyerek karıştırın. Onları da pişirin. Kuzu sırtları ile beraber garnitür olarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir