Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 10)

İftar Yemekleri

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Malzemeler: 4 dilim tavuk göğüs eti 2 dal taze kekik 1 adet kırmızı soğan 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı …

Devamını oku »

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 dal taze kekik 1 su bardağı su 1 tutam …

Devamını oku »

Bombay Fasulye

Malzemesi: 100 gram Bombay fasulye 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı çiçek yağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası Yeteri kadar baharat, tuz, karabiber Bombay Fasulye Tarifi: Fasulyeyi bir gün evvelden ıslatın. Haşladıktan sonra soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Fasulyeyi de ilave edip pişirin. Sıcak veya soğuk meze olarak servise sunun.  

Devamını oku »

Soğuk Pancar Çorbası

Soğuk Pancar Çorbası Hazırlanışı: 3 adet pancarı, 1 adet havucu, 1 adet kırmızı soğanı, 2 adet kapya biberi küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında sebzeleri kavurun. 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Blenderde pür haline getirin. Soğuyunca LAV Moon Çorba Kasesine aktarın. İsteğe …

Devamını oku »

Pikan ve Cranberry’li Pilav

Pikan ve Cranberry’li Pilav Malzemeler: > 2 su bardağı pilavlık pirinç (Tercihen calrose pirinci) > 3 su bardağı sıcak su > 1 demet taze soğan > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 küçük kase pikan > 1 küçük kase cranberry Pikan ve Cranberry’li Pilav Hazırlanışı: Pirinci, birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak …

Devamını oku »

Köfteli Kereviz

Köfteli Kereviz Malzemeler: > 2 adet büyük boy kereviz > 300 gram orta yağlı kıyma > Yarım çay bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > 1 adet yumurta > 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) > 2 adet limon> 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı un > 3 çorba kaşığı zeytinyağı Köfteli Kereviz Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …

Devamını oku »

Sütlü Kuzu Sırt

Malzemeler 1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt 1 litre pastörize süt 1 su bardağı zeytin yağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber 1 çay kaşığı deniz tuzu 5 dal taze kekik 1 dal taze biberiye İstiridye mantarı Hazırlanışı Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine …

Devamını oku »

Elbasan Tava

Malzemeler: 500 ml. süt 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı un 1 kilo dana eti (tercihen but kısmı) 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Et Suyu İçin: 1 küçük parça dananın kaval kemiği 1 adet soğan 1 adet limon 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Dana etini küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp …

Devamını oku »

Jambonlu Fırın Patates

Malzemeler 1,5 kilo küçük taze patates 200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir) 2 adet soyulmuş kuru soğan Yağlı pişirme kağıdı Malzemeler İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze …

Devamını oku »