Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Elbasan Tava

by Yemek Zevki Editör
25 Temmuz 2014
in İftar Yemekleri
483 10
0
Elbasan Tava
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2483Malzemeler:

500 ml. süt

50 gram tereyağı

Yarım çay bardağı un

1 kilo dana eti (tercihen but kısmı)

1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Et Suyu İçin:

1 küçük parça dananın kaval kemiği

1 adet soğan

1 adet limon

1 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Dana etini küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp çekene dek kavurun. Kapağını kapatıp ocaktan alın.

Ayrı bir tavada tereyağını yakmadan yarım çay bardağı unda kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Boza kıvamına gelene dek sürekli karıştırın. En son, önceden hazırladığınız etin suyundan birkaç kepçe kadar dökün, tuzu ve karabiberi serpin. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.

Kavurduğunuz etleri de sosun üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Önceden ısıtılmış 200  dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar kızartın.

Et suyu için; Eti geniş bir tencereye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Et pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Köpükler azalmaya başlayınca kabuğu soyulmuş bütün soğanı, aynı şekilde bütün bir adet limonu ve sarımsağı ekleyin. Kaynatmaya devam edin.

Tags: İftar Yemekleri
Previous Post

Su Böreği

Next Post

Sütlü Kuzu Sırt

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sütlü Kuzu Sırt

Sütlü Kuzu Sırt

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki