Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Sebzeli Ekşili Köfte

Sebzeli Ekşili Köfte

Malzemeler:
• 500 gram yağsız dana kıyması
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 demet maydanoz
• 5 dilim dost ekmeği
• 1 adet yumurta
• 2 adet kabak
• 2 adet havuç
• 5 adet çarliston biber
• 2 adet patates
• 400 gram yoğurt
• 2 adet limon
• 3 çorba kaşığı un
• Tuz, karabiber, pul biber

 

Sebzeli Ekşili Köfte Tarifi:

Öncelikle kuru soğanı, sarımsağı, dana kıymayı, baharatları ve mutfak robotundan geçirilmiş tost ekmeğini karıştırıp güzelce yoğurun. Karışımdan misket büyüklüğünde köfteler yapın. Bir tencerenin yarısına kadar su ilave edip kaynatın. Sebzeleri eşit bir şekilde küp küp doğrayın ve kaynayan suda önce zor pişenleri eklemek kaydıyla haşlayın. En son köfteleri ekleyin. Bir kabın içinde un, yoğurt ve limonu biraz suyla koyu ayran kıvamında hazırlayıp kaynayan sebzeli köfteye yavaşça ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra servis aşamasına geçin. Servis ederken; sıvı yağda hafif kavrulmuş pul biber sosunu üzerine gezdirin.

OKU ➤  Fırat Usta’yla Modern Anadolu Lezzetleri…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir