Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Fırında Köfteli Güveç

Fırında Köfteli Güveç

2449

Malzemeler:

– 2 adet orta boy patates

– 250 gram dana kıyma

– Tuz, taze çekilmiş karabiber

– 1 çorba kaşığı domates salçası

– 1 kahve fincanı sıcak su

– 3 adet domates

– 1 çorba kaşığı tereyağı

– 2-3 adet sivri biber

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı

– 2 dal taze kekik

Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde uzun köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tereyağı ile hafif pişirin. Ocaktan alın. Güveci fırında ısıttıktan sonra patatesleri, doğranmış domatesleri, köfteleri, sivribiberleri ve 1 kahve fincanı sıcak suda inceltilmiş salçayı ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Taze kekik ve közlenmiş domates ile süsleyerek hemen servis yapın. Taze sıkılmış limondan, koruyucu katkısız Dimes Limonata ile servis yapın.

OKU ➤  Miniklerin sabahı NG Kütahya Porselen’le renkleniyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir