Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 11)

İftar Yemekleri

Özbek Marineli Kuzu Pirzola

Malzemeler             1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan 4 adet kiraz domatesi 120 ml. zeytinyağı 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kırmızı sirke 1 yemek kaşığı tatlı toz biber 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı kişniş 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı deniz tuzu Yarım çay kaşığı Arnavut biberi Yarım …

Devamını oku »

Yeşil Musakka

  Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …

Devamını oku »

Teppenyaki Bonfile

Malzemeler: > 180 gram dana bonfile > 2 adet taze mantar > 80 gram sebze karışımı (kabak, havuç, dolmalık biber) > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Soya sosu > Acı sos > Susam yağı     Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp susam yağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Mantarları da bütün olarak ızgarada kızartın. Bonfileyi de susam yağı ile fırça …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Malzemeler: • 500 gram yağsız dana kıyması • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 5 dilim dost ekmeği • 1 adet yumurta • 2 adet kabak • 2 adet havuç • 5 adet çarliston biber • 2 adet patates • 400 gram yoğurt • 2 adet limon • 3 çorba kaşığı un • …

Devamını oku »

Çeşme Enginarı Dolması

Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Malzemeler: > 2 su bardağı pirinç > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 demet taze soğan > 2 adet temizlenmiş enginar > Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 …

Devamını oku »

Fırında İstiridye Mantarı

Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …

Devamını oku »

Dana Kaburga

Malzemeler: > 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde) > 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi > Tuz, karabiber Soğan Kızartması İçin: > 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ Patates Püresi İçin: > 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı …

Devamını oku »

Etli ve Sebzeli Kağıt Kebabı

Malzemeler 200 gram dana bonfile 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kabak 35 gram taze kaşar 1 yemek kaşığı soya sosu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı taco baharatı Hazırlanışı: Etleri ve sebzeleri jülyen doğradıktan sonra bir tavada sarımsakla beraber sote edin. Yemeğin daha sonra fırına gireceğini unutmayın..! Fazla pişirmeden soteleyin. Soteleme işleminden sonra taco baharatını ve soya …

Devamını oku »

Dil Peynirli Şiş Köfte

Malzemeler 8-10 adet çeri domates Köfte Harcı İçin: 500 gram tek çekim dana döş kıyma 200 gram dil peyniri 2 diş sarımsak 2 adet soğan Karabiber Kimyon Yenibahar Galeta unu Yumurta Hazırlanışı Kıymayı diğer malzemelerle iyice yoğurun. Kıymadan yuvarlak köfteler yapın. Dil peynirlerinin dış kısma gelmemesine dikkat edin. Köfteleri çeri domateslerle birlikte şişlere takın. Arzunuza göre fırında veya ızgarada pişirin. …

Devamını oku »