Cevizli Kızarmış Mantı (2Kişilik) Cevizli Kızarmış Mantı İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine koyun, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …
Devamını oku »Hamur İşi Tarifleri
Zeytinli Fettucini
Zeytinli Fettucini (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Zeytinli Fettucini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler …
Devamını oku »Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini
Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini (2 Kişilik) Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk …
Devamını oku »Sebzeli Tortellini
Sebzeli Tortellini (2 Kişilik) Sebzeli Tortellini İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Sebzeli Tortellini Hamurun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine dökün, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …
Devamını oku »Sebzeli Linguine
Çeşit çeşit, kolay, pratik ve de lezzetli makarnalar… Özellikle makarna severlerin ilkyardım listesinde olması gereken bu tarifler, İstanbul Gastronomi Merkezi’nin Eğitmen Şefi Fatih Kaya yorumuyla hazırlanınca “denemeden olmaz!” dedirtiyor… Sebzeli Linguine (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu karıştırma kabının içine dökün ve bir …
Devamını oku »Kömbe Nasıl Yapılır?
Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum. Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …
Devamını oku »Kıymalı Pide Tarifi
Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 5 su bardağı un Tuz Pide İçi İçin: Yarım kilo kıyma 3 adet orta büyüklükte soğan 3 adet orta büyüklükte domates 2 adet yeşil biber 2-3 diş …
Devamını oku »Kayseri Yağlaması Tarifi
Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …
Devamını oku »Balkabaklı Ravioli Tarifi
Kadir Şef’in Aralık çalışmaları adeta ders niteliğinde. Bu çalışmalara bakıp iyi bir şefin yada mutfakseverin sanatında nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tam olarak anlatmak istediğimiz; her alandan alınmış, birbirinden bağımsız ve zamansız farklı tarif skalaları… Dünya mutfağından, yöresele, deniz ürününden tatlıya kadar düşünülmüş kozmopolit seçkilerin tadını çıkarmanız dileğiyle… Balkabaklı Ravioli (4 Kişilik) Balkabaklı Ravioli İçin Malzemeler: Ravioli Hamuru …
Devamını oku »Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi
Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek (4 Kişilik) Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek İçin Malzemeler: 2 adet hazır yufka 300 gram kıyma 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Tuz Kızartmak için sıvı yağ Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Hazırlanışı: Böreğin iç malzemesi için; Biberleri temizleyip çok …
Devamını oku »