Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi
Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek

(4 Kişilik)

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek İçin Malzemeler:

2 adet hazır yufka
300 gram kıyma
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Hazırlanışı:

Böreğin iç malzemesi için; Biberleri temizleyip çok ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra zar şeklinde doğrayın.  Kıymayı tencerede kavurun. Doğranmış biberi, tereyağı ve domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzunu, dolmalık fıstıkları, suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste serip en fazla 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her şeridi ikiye bölün ve tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ucuna denk gelecek şekilde kıymalı iç karışımı yerleştirin. Muska şeklinde katlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Muska börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin veya kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre yanında servis yapmak için asma yaprağına dil peyniri ve pastırmayı yerleştirin. Bohça şeklinde katlayıp ızgarada kızartın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir