Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 6)

Hamur İşi Tarifleri

Mıhlamalı Pide Tarifi

mıhlamalı pide

Mıhlamalı Pide (4 Kişilik) Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: 1 adet yumurta Yarım kahve fincanı ılık süt Yarım paket instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı: Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, …

Devamını oku »

Kuru Domatesli Ekmek

kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek (4 Kişilik) Kuru Domatesli Ekmek Malzemeler 8-10 adet kurutulmuş domates 2,5 bardak un 1 bardak ılık su 1 paket kuru maya / 10 gram 1 çorba kaşığı bal 2 çay kaşığı kaya tuzu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik Kuru Domatesli Ekmek Hazırlanışı Ilık suya bal ve mayayı …

Devamını oku »

Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek İçin Malzemeler: Hamur için : 3 su bardağı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz 1 su bardağı ılık su İç malzemesi için: 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir 1 adet yumurta (4-6 Kişilik) Hellimli Açma Börek Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için elenmiş …

Devamını oku »

Şorgoğal Tarifi

şorgoğal

Şorgoğal Tarifi (6-8 Kişilik)   Şorgoğal İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1.5 kilo un 30 gram kuru maya 500 ml. süt 100 gram tereyağı 6 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç Harcı İçin: Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Üzeri İçin: Haşhaş 1 adet yumurta sarısı Şorgoğal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kıymalı Akıtma Tarifi

Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi   Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …

Devamını oku »

Sosisli Börek Tarifi

Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …

Devamını oku »

Fırında Milföylü Omlet Tarifi

Fırında Milföylü Omlet Malzemeleri: 4 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber Tuz karabiber Fırında Milföylü Omlet Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşatın. İki tanesinin ortasını kalp şeklindeki kalıpla kesip çıkartın. 2 tam hamurun üzerine, 2 ortası boş kalp şeklindeki hamuru yapıştırın. Çift katlı hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye …

Devamını oku »

Acıkalı Poğaça

Acıkalı Poğaça Malzemeler: 150 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı süzme yoğurt Yarım demet dereotu 1 paket kabartma tozu 3,5-4 su bardağı un 2 çorba kaşığı acıka 200 gram süzme peynir Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı eritilip ılınmış tereyağı 1 çorba kaşığı acıka 1 çorba kaşığı susam Acıkalı …

Devamını oku »

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça Malzemeler: 100 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 2 çorba kaşığı ayran 1 adet yumurtanın akı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı tam buğday unu İç Malzemesi İçin: 1 parça sürk peyniri (mandalina büyüklüğünde) 100 gram süzme …

Devamını oku »