Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 3)

Et Yemekleri

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

Hoş geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

Hoş geldin pide arası pastırma   Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte…   Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik)   Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik)   Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …

Devamını oku »

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor

En önemli protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün. Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her …

Devamını oku »

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı 1 Kişilik Şaşlık Kebabı Şaşlık Kebabı Malzemeler 200 gram süt danası bonfile 1 adet kuru soğan 200 ml. çiğ krema Soya sosu Kekik Kıvam için sızma zeytinyağı Şaşlık Kebabı Hazırlanışı Bonfileler ince ince dilimleyin. Çiğ krema, soya sosu, kekik ve zeytinyağı karışımında marine edin. Bir dilim bonfile, bir halka soğan gelecek şekilde şişe saplayın.Izgara veya elektrikli ızgarada pişirin. Arzunuza …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap 1 Kişilik Yoğurtlu Kebap Yoğurtlu Kebap Malzemeler 180 gram Urfa kebabı 50 gram döner 1 adet tırnak pide Fesleğenli domates sos Yoğurt Tereyağı Yoğurtlu Kebap Hazırlanışı Tırnak pideyi küp küp doğrayın. Tereyağında sebzeli çeşni ile soteleyin ve servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın, arzunuza göre yoğurda sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu pidenin üzerine pişmiş Urfa kebabı ve döneri koyun. …

Devamını oku »

Kekikli Kuzu Külbastı

Kekikli Kuzu Külbastı

Yazın habercisi cemrenin düştüğü Mart ayında, sizlerle olmak çok güzel… Bu ay çok özel lezzetler tadabileceğiniz şık bir mekandan söz edeceğim. Tiryaki Restaurant’ın sahibi Fuat Saltık’a böylesine leziz bir mekanı bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. İstanbul Yeniköy’de konumlanan Tiryaki Restauran’ın İşletmeciliğini ise Mehmet Öztürk ve Sedat Saltık yapıyor. Bizim bu mekanı tanımamızı sağlayan Nihat Saltık’ a da ayrıca teşekkür ediyorum. …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç

Etli Güveç 4 Kişilik Etli Güveç Etli Güveç İçin Malzemeler: 500 gram dana eti 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet kabak 3 adet sivri biber 1 adet dolmalık renkli biber 300 gram taze fasulye 2 adet patates 3 adet soğan 5-6 adet kurutulmuş domates 2 adet orta boy domates Tuz, karabiber Etli Güveç Sosu İçin: 1 yemek kaşığı biber salçası …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz