Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 3)

Et Yemekleri

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi (6 Kişilik)   Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …

Devamını oku »

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik)   Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …

Devamını oku »

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı (4 Kişilik)   Çayırlı Malzemeler: 1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından) 1 adet büyük kıvırcık marul 1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak 2 çorba kaşığı biber salçası Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin …

Devamını oku »

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek (4 Kişilik) Hazırlık Süresi: 1 saat  Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 350 gram kuzu eti 6 bardak su Tereyağı Pul biber Kaya tuzu Hazırlanışı: Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın. Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin. Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

Hoş geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

Hoş geldin pide arası pastırma   Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte…   Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik)   Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik)   Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …

Devamını oku »