Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 11)

Et Yemekleri

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

  Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler: 8 dilim biftek (inceltilmiş) 3 dal maydanoz 200 gram dil peyniri 4-5 adet yeşil biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara …

Devamını oku »

Antrkot Sarma

Antrkot Sarma Malzemeler: 4 parça antrkot (dövülmüş) Birkaç tutam taze kekik Dil peyniri, Tuz Et Marinesi İçin: Zeytinyağı, sarımsak Et Sosu İçin: Et kızartma tavamızda kalan etin özü 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı mısır nişastası Antrkot Sarma Hazırlanışı: Öncelikle eti, zeytinyağı, sarımsak rendesi ve biraz kekikle karıştırıp marine olması için en az 2 saat …

Devamını oku »

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler: 2 demet filiz 3-4 dal taze soğan 4 dilim pastırma 2 adet yumurta Tuz Zeytinyağı Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı: Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada …

Devamını oku »

Kuz Etli Çağlalı Enginar

Kuz Etli Çağlalı Enginar Malzemeler: 500 gram kuzu eti veya beyaz etli balık 4 adet enginar (temizlenmiş) 1 çay bardağı zeytinyağı 7-8 adet çağla 1 adet soğan (küp doğranmış) 1 adet limonun suyu Kuz Etli Çağlalı Enginar Hazırlanışı: Enginarları temizlemek için saplarından 4 santim kalacak şekilde kesin. Dış yapraklarını tek tek kopararak iç yapraklar çıkıncaya kadar temizleyin. iç yaprakların uçunu …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 dal taze kekik 1 su bardağı su 1 tutam …

Devamını oku »

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler:  1 adet rezene (Temizlenmiş) 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş) 1 adet kuru soğan 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı ince bulgur Tuz Kuzu Etli Şevket-i Bostan Hazırlanışı: Rezeneyi ve şevket-i bostanı yarım parmak uzunluğunda …

Devamını oku »

Bağdat Baharatlı Beyran

Bağdat Baharatlı Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Bağdat Karabiber, 1 çay kaşığı Bağdat Pul Biber, Yarım çay kaşığı Bağdat Nane, 1 tutam Bağdat Kekik, Tuz 1 litre kemik suyu Bağdat Baharatlı Beyran Hazırlanışı: Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar …

Devamını oku »

Etli Biber Dolma

Etli Biber Dolma Malzemeler: 4 adet büyük boy dolmalık sarı biber 500 gram dana kıyma 100 gram kuzu eti (çok ince doğranmış) 1,5 çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, yenibahar Yarım adet tavuk bulyon 1 çay bardağı ılık su 1 çorba kaşığı tereyağı Etli Biber Dolma Hazırlanışı:  Dolmaların üzerlerinden bıçakla kapakçıklar elde edip daha sonra kullanmak üzere ayırın. Dolmaların çekirdeklerini temizleyin …

Devamını oku »

Kuzu Çerez

Kuzu Çerez Malzemeler: 200 gram kuzu sırtı 15 gram sıvı yağ 5 gram pul biber 5 gram kekik 10 gram deniz tuzu Kuzu Çerez Hazırlanışı: Kuzu sırtının her birini 10 gramlık parçalar halinde kesin. Yağlanmış bir ızgarada her iki tarafını pişirin. Pişen kuzu çerezler servis tabağına alın, kremalı ıspanak ve kumpir patatesle servise sunun.

Devamını oku »