Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Etli Fırın Taco

Etli Fırın Taco

etli-fırın-tacoEtli Fırın Taco  Malzemeler:

4 adet mısır unlu tortilla

Harç İçin:

400 gram biftek

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet kırmızı kapya biber

2 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

6 yaprak göbek marul

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

1 adet domates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım su bardağı jalapeno turşu ya da biber turşusu

Limon dilimleri

Etli Fırın Taco Hazırlanışı:

Biftekleri parmak şeklinde jülyen dilimleyin.

Ay şeklinde doğranmış soğan, sarımsak ve biberlerle beraber etleri sıvı yağda 10 dakika soteleyin.

Baharatını serpin ve harmanlayın.

Tortillaların içine etleri ve rende peyniri paylaştırın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tortillaları yarı açık şekilde dizin.

190 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar kızartın.

Kıyılmış marul, maydanoz, domates ve turşuyu tortilalaların üzerine yerleştirin.

Limon sıkarak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir