Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bol Kekikli Bayram Kavurması

Bol Kekikli Bayram Kavurması

bayram-kavurmasıBol Kekikli Bayram Kavurması Malzemeler:

800 gram iri parçalı kuzu eti

12-15 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

1 adet dolmalık yeşil biber

1 adet dolmalık kırmızı biber

10-12 adet kiraz domates

Birkaç dal taze kekik

1 tatlı kaşığı kuru kekik

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, tane karabiber, kimyon

 

Bol Kekikli Bayram Kavurması Hazırlanışı:

Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın.

Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyunu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir