Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 12)

Et Yemekleri

Harlem Steak

Harlem Steak Malzemeler:  300 gram dana antrkot 15 gram sıvı yağ 10 gram deniz tuzu Harlem Steak Hazırlanışı: Antrkotu 150 gramlık iki parça halinde kesip zeytinyağı ile marine edin. Izgarada her iki tarafını arzu ettiğiniz kıvamda pişirip çeşitli garnitürlerle servis edin.

Devamını oku »

Mantarlı Kuzu Şiş

Mantarlı Kuzu Şiş Malzemeler:  1 kilo kuzu şiş 7-8 adet mantar 1-2 adet kapya biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Mantarlı Kuzu Şiş Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı …

Devamını oku »

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma

Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Malzemeler:  8 adet orta boy kırmızı soğan 1 kg orta yağlı kıyma 1 Paket (1 paket 50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi 11 yemek kaşığı su (110 ml.) 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 8 tatlı kaşığı nar ekşisi 8 çay kaşığı tereyağı Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Hazırlanışı:  Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 …

Devamını oku »

Kübban Kebap

Kübban Kebap Malzemeler: 500 gram iri çekilmiş kuzu kıyma 150 gram pastırma 150 gram kaşar peyniri 60 gram Antepfıstığı Yarım yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 300 gram dana küşleme Kübban Kebap Hazırlanışı:  iri çekilmiş kuzu kıymanın içine; ufak doğranmış pastırma, kaşar peyniri, fıstık ve baharatları ilave edip yoğurun. Şişe sapladıktan sonra üzerini, ince/uzun dilimlenmiş küşleme et ile …

Devamını oku »

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi MALZEMELER: Köfte Karışımı İçin: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 paket (50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi 11 yemek kaşığı (110 ml.) su 1 kase kıyılmış yeşillik (nane, dereotu, maydanoz) Roka yaprakları 1 kase kiraz domates 3 adet kapya biber 200 gram dil peyniri Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi …

Devamını oku »

Etli ve Cevizli Güveç

Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler: 200 gram ceviz 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu) 1 diş sarımsak 2 adet kapya biber 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı domates suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 250 gram kültür mantarı 2-3 dal maydanoz Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı: Sarımsakları dilimleyin. …

Devamını oku »

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması Malzemeler: > 500 gram işkembe > 2 diş sarımsak > 1 adet kuru soğan > 50 gram tereyağı > Karabiber İşkembe Kavurması Hazırlanışı: İşkembeleri sarımsak ve soğan eşliğinde güzelce kaynatın, tamamen pişmiş olarak süzdükten sonra bolca tereyağı ile bir tavada kavurun. Rengini alana kadar bu işleme devam edin ve işkembeleri çıkarmaya yakın dağ kekiği, tuz ve çekilmiş karabiber ekleyin. Servis …

Devamını oku »

Ispanak Suflesi Eşliğinde Labne Peynirli Fırın Köfte

Ispanak Suflesi Eşliğinde Labne Peynirli Fırın Köfte Malzemeler: Ispanak Suflesi İçin: > 500 gram ıspanak > 1 adet kuru soğan > Sıvı yağ > 1 adet yumurta > 1 kaşık un > Karabiber Fırın Köfte İçin: > 500 gram tek çekim kıyma > 1 adet yumurta > 1 adet kuru soğan > 2 diş sarımsak > Kimyon > Tuz > Karabiber …

Devamını oku »

Kelle Tandır

Kelle Tandır Malzemeler: > 1 adet küçük baş veya büyük baş kelle > Bol miktarda sıvı yağ > 1 adet kereviz > 2 adet rezene > 2 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 4 – 5 adet defne yaprağı > Tuz > Tane karabiber Kelle Tandır  Hazırlanışı: Bol miktarda sıvı yağı tencereye koyduktan sonra kelleyi içine oturtup kapağını kapattıktan sonra …

Devamını oku »

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

  Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler: 300-350 gramlık kemikli kuzu kol 1 paket taze kekik 1 paket taze rezene 1 paket kereviz sapı 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru erik Zeytinyağı Tuz, karabiber 150 gram kuru soğan 100 gram havuç 70 gram tereyağı Dip Sosu İçin: 100 gram kırmızı pancar 150 ml. et suyu Tuz, karabiber 50 …

Devamını oku »