Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 10)

Et Yemekleri

Etli Fırın Taco

Etli Fırın Taco  Malzemeler: 4 adet mısır unlu tortilla Harç İçin: 400 gram biftek 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı kapya biber 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 6 yaprak göbek marul 1 çay bardağı kıyılmış …

Devamını oku »

İslim Kebabı     

İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …

Devamını oku »

Bonfilet Dana Antrkot

Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …

Devamını oku »

Proşki

Proşki Malzemeler : 200 gram az yağlı dana kıyma 2-3 adet çarliston biber 1 adet kapya biber 2 çorba kaşığı konserve mısır 1 tatlı kaşığı domates salça 2 diş sarımsak tuz-karabiber 1 adet el açması yufka Kaplamak İçin: 1 adet bütün yumurta 2 çorba kaşığı beyaz un Panko yada galeta unu Kızartmak İçin: Sıvı yağ Proşki Hazırlanışı: Börek için; iç …

Devamını oku »

Kıtır Ördek

Kıtır Ördek Malzemeler:  1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

  Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler: 8 dilim biftek (inceltilmiş) 3 dal maydanoz 200 gram dil peyniri 4-5 adet yeşil biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı:  Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara …

Devamını oku »

Antrkot Sarma

Antrkot Sarma Malzemeler: 4 parça antrkot (dövülmüş) Birkaç tutam taze kekik Dil peyniri, Tuz Et Marinesi İçin: Zeytinyağı, sarımsak Et Sosu İçin: Et kızartma tavamızda kalan etin özü 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı mısır nişastası Antrkot Sarma Hazırlanışı: Öncelikle eti, zeytinyağı, sarımsak rendesi ve biraz kekikle karıştırıp marine olması için en az 2 saat …

Devamını oku »

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler: 2 demet filiz 3-4 dal taze soğan 4 dilim pastırma 2 adet yumurta Tuz Zeytinyağı Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı: Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada …

Devamını oku »

Kuz Etli Çağlalı Enginar

Kuz Etli Çağlalı Enginar Malzemeler: 500 gram kuzu eti veya beyaz etli balık 4 adet enginar (temizlenmiş) 1 çay bardağı zeytinyağı 7-8 adet çağla 1 adet soğan (küp doğranmış) 1 adet limonun suyu Kuz Etli Çağlalı Enginar Hazırlanışı: Enginarları temizlemek için saplarından 4 santim kalacak şekilde kesin. Dış yapraklarını tek tek kopararak iç yapraklar çıkıncaya kadar temizleyin. iç yaprakların uçunu …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz