Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Hardal Soslu Şaşlık

Hardal Soslu Şaşlık

hardal-soslu-şaşlıkHardal Soslu Şaşlık Malzemeler:

400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ay çiçek yağı

250 ml. krema

1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon

1 adet orta boy rendelenmiş soğan

6 diş ince kıyılmış sarımsak

2 çorba kaşığı toz hardal

Garnitürü İçin:

Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, taze çekilmiş Bağdat karabiber

Hardal Soslu Şaşlık Hazırlanışı:

Sosu için; Yağları, kremayı, baharatı, rendelenmiş soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Etleri bu malzemeye ekleyerek bulamaç haline getirin. Üzerini kapakla kapatıp buzdolabına aktarın ve bir gün boyunca dinlenmesini sağlayın. Daha sonra şişlere geçirip ızgarada pişirin.

Sebzeleri irice doğrayıp diri kıvamda buharda haşlayın. Henüz sıcakken geniş bir kaseye alıp tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve tereyağını ekleyerek tatlandırın. Eti garnitür sebzeler ve acı-tatlı toz hardalı sos haline getirip üzerine ekleyip  hemen servise hazır edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir