Proşki

Proski

Proşki Malzemeler :

200 gram az yağlı dana kıyma

2-3 adet çarliston biber

1 adet kapya biber

2 çorba kaşığı konserve mısır

1 tatlı kaşığı domates salça

2 diş sarımsak tuz-karabiber

1 adet el açması yufka

Kaplamak İçin:

1 adet bütün yumurta

2 çorba kaşığı beyaz un

Panko yada galeta unu

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

Proşki Hazırlanışı:

Börek için; iç harcı sırasıyla sarımsak, çarliston biber, kapya biber, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek soteleyin. Önce yufkayı 8’e bölün. iç harcın ılınmasını bekledikten sonra kestiğiniz yufkaların içine koyarak iki parmak kalınlığında sarın. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Sırasıyla önce beyaz una, sonra yumurtaya, sonra da panko yoksa galeta ununa bandırıp sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartıp servis aşamasına geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir