Ana Sayfa » Günün Tarifi » Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Yapım: Nurgün Uçkunkaya

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4-5 adet enginar

350 – 400 gram kuzu kuşbaşı

2 adet kırmızı biber

2 adet tatlı sivri biber

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Limon

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, karabiber katın karıştırın. Enginarları limonlu suda haşlayın. Fırın kabına alıp çukur yerlerine çoban kavurmayı doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpin. Fırın ızgarasında kaşar peynir pembeleşene kadar bekletin. Fırından çıkarıp servis tabağına alarak servis yapın.

#çobankavurmalıfırındaenginar #fırınenginar #yemek #enginar #ayınsebzesi #sebzeyemekleri #food #yummy #türkmutfağı #evdeyemekzevki #evdeyemek #evdekaltürkiye

Tavsiye

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir