Ana Sayfa » Günün Tarifi » Ekonomik Buzluk Böreği   

Ekonomik Buzluk Böreği   

8 Kişilik

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

2 adet kapya biber

3-4 adet sivri biber

150 gram kaşar peyniri veya dil peyniri

125 gr margarin

5-6 dilim sucuk

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:

Margarini eritip ılınmaya bırakın. Erittiğiniz margarini yufkaların her katına sürün. Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Yufkaları dört eşit parçaya bölerek eşit üçgenler elde edin. Her parçanın kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Hamurların üzerini yumurta sarısı sürün. Çörek otu ile susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

Bunlara dikkat: 

Dilerseniz yufkaları rulo şeklinde sardıktan sonra kilitli poşetlere veya buzdolabı kaplarına düzgünce yerleştirin. Buzlukta muhafaza edin. Buzluktan çıkardıktan sonra oda ısısına gelince üzerine yumurta sarısı sürün, istediğiniz malzemeyi serptikten sonra fırında pişirin. İç malzemesinde kendi damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz. Mesela sucuk yerine pastırma, jambon, sosis gibi malzemeler koyabilirsiniz. Yufkaları büyük rulo hamurlar yerine sigara böreği gibi de hazırlayabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz. Margarin yerine sıvı yağ, zeytinyağı gibi yağlar da kullanabilirsiniz.

#yemekzevki #evdeyemekzevki 3ekonomikbuzlukböreği #börek #kahvaltılıktarifler #çaysaati #kahvaltı #yemek food ekonomiktarifler #lezzet #evdekaltürkiye

Tavsiye

İrmikli ve Erikli Tatlı

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 7 yemek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir