Malzemeler: • 3 dilim tost ekmei • 2 kalın dilim çeddar peyniri • 2 adet yumurta • 1 salkım kiraz domates Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Tost ekmeklerini ikiye kesip ısıya dayanıklı bir kaba üst üste iki kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine çeddar dilimlerini yerleştirin, yumurtaları da kırın. En son salkım domatesi yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumurtalar …
Devamını oku »Günün Tarifi
Yumurta Dolması
Malzemeler: • 4 adet haşlanmış yumurta • 1 tatlı kaşıı mayonez • 1 tatlı kaşıı hardal • 4 adet fesleen yapraı • 2 dal frenk soanı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 4 çay kaşıı sızma zeytinyaı Hazırlanışı: Haşlanmış yumurtaları enine ikiye kesin. Yumurta sarılarını içinden çıkartıp çukur bir kaba alın. Ayrı bir kasede mayonezi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve …
Devamını oku »Zeytin Salatası
Malzemeler: • 1 adet sarı dolmalık biber • 2 adet yeşil dolmalık biber • 1 küçük kase kırma zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 1 küçük kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 2 dilim sert beyaz peynir • 2 dal taze nane • 2 dal maydanoz • 1 kase kiraz domates • 1 çorba kaşıı sızma zeytinyaı • 1 tatlı kaşıı nar …
Devamını oku »Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı
Malzemeler: 100 gram kahvaltılık lor peyniri 200 gram süzme beyaz peynir 2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu) 2 çorba kaşıı haşhaş tohumu 1 dal taze fesleen 2 dal dereotu Üzeri İçin: • …
Devamını oku »Baget Pizza
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Kişilik) Malzemeler: Yarım baget ekmek 3-4 dilim mozzarella peyniri (suda mozzarella) 1 adet domates 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı hazır kahvaltı sosu 1 adet büyük boy mantar Hazırlanışı: Baget ekmeğini boyuna ikiye kesip kitap şeklinde açarak düzleştirin. Üzerine hazır kahvaltı sosu sürün, dilimlenmiş mozzarella, domates ve mantarı yerleştirin. Taze biberiyeyi …
Devamını oku »Soğanlı Yumurta
Yapım: inci Bak- Fotoğraf: Murat Erdoğan (2 Kişilik) Malzemeler: 2-3 adet orta boy kırmızı soğan (300-400 gram kadar) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı su Tuz 3 adet yumurta 1 dal taze kekik (isteğe göre) Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları ay şeklinde ince ince doğrayın. Tuz ekleyip avucunuzda iyice ovun. Tereyağı ile sıvı yağını tavada …
Devamını oku »Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması
Tarif: Mehmet TANRIVERDİ – Fotoğraf: Erol İĞDE 2-3 Kişilik Malzemeler: 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Yumurtaları bir kaseye kırın. Sarılarını parçalayarak hızlı bir şekilde çırpın. Tavada tereyağını eritin. Ateşi kısın, tuzlu yoğurdu katıp karıştırın. Bu sırada çırpılmış yumurtaları ilave edin ve yumurtalar ile tuzlu yoğurdu birbirine yedirerek pişirin. Kişi sayısına göre malzeme miktarını …
Devamını oku »Pazılı Üçgen Börek
Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış 1 su bardağı doğranmış soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy lavaş Dip Sosu İçin: 1 su bardağı tulum peynir ¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber …
Devamını oku »Kağıtta Pastırma
Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 40 gram pastırma 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı Yağlı kağıt Hazırlanışı: Yağlı kağıtları bir karış uzunluğunda kare formlar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberlerin tomurcuklu kısımlarını ayırın ve biberleri ince kıyın. Tüm malzemeyi 4 adet yağlı kağıda, …
Devamını oku »Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 …
Devamını oku »