Ana Sayfa » Günün Tarifi » Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

5,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı nişasta

1 kahve fincanı pirinç unu

2 adet yumurtanın sarısı

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı krema

Süslemek İçin:

Tarçınlı bisküvi

Frenk üzümü (veya çilek)

Hazırlanışı:

Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Çukur cam bir kasenin içinde yumurta sarısını, rendelenmiş limon kabuğunu ve kremayı karıştırın. Karışım yoğunlaşmaya başlayınca yumurta sarılı karışımı yavaş yavaş dökün. Hızlıca karıştırıp birkaç dakika sonra ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında soğumaya bırakın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre frenk üzümü ve tarçınlı bisküvi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Limonlu muhallebiyi portakallı da yapabilirsiniz, bunun için rendelenmiş portakal kabuğunu krema ve yumurta sarısı ile karıştırın. Frenk üzümü yerine de taze çilek parçaları ve yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.

#limonlumuhallebi #muhallebi #tatlı #tatlısaati #evdetatlıkeyfi

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir