Ana Sayfa » Günün Tarifi (sayfa 5)

Günün Tarifi

Közlenmiş Biberli Ezme

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı limon suyu 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) Kimyon, toz kırmızı biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Limonlu Muhallebi

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek) Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Fotoğraf: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler – İnci Bak (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy patates 1 adet küçük boy kabak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 dal kıyılmış taze kekik Birkaç dal kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı labne peyniri Hazırlanışı: Yumurtaları, kıyılmış yeşillikleri ve labne peynirini bir kasede iyice çırpın. Patatesin ve kabağın kabuklarını soyup …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Yapım: Sema TEMİZKAN –  İnci BAK Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 1 Kavanoz İçin Malzemeler: 500 gram taze karadut 250 gram toz şeker 1 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu Servis Önerisi: Pankek veya sade bisküvi Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek …

Devamını oku »

Kabaklı ve Lorlu Börek

Tarif: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci BAK -Fotoğraflar: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik)  Malzemeler: 1 adet hazır yufka 4 adet orta boy kabak 1 su bardağı lor peyniri Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan 1 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın …

Devamını oku »

Çikolatalı Üzümlü Tart

Yapım: Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ (4 Kişilik) Malzemeler: Tart hamuru için: 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı tozşeker 1 yumurta 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı su   Krema için: 200 gram bitter çikolata 1 paket krem şanti 1/2 su bardağı üzüm suyu 1/2 su bardağı süt Üzeri için: Siyah üzüm Pudra şekeri Hazırlanışı: Unun ortasını havuz …

Devamını oku »

Fırında Ispanaklı Tortilla

(1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 3-4 yaprak ıspanak 1 adet kırmızı soğan 1-2 çorba kaşığı ketçaplı sos (beyaz peynirli tortilla pizzada tarifi bulabilirsiniz) 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Sıvı yağı tencerede ısıtıp jülyen doğranmış kırmızı soğanı kavurun. Kıyılmış ıspanağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Tuzu ve karabiberini ekleyip …

Devamını oku »

Kırmızı Erikli Tart

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3/4 su bardağı pudra şeker 2 çay kaşığı karbonat 1 adet limonun suyu 1 paket vanilya 2-2,5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Simit Kebap

(2 Kişilik) Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 kase hazır misket köfte (veya “Tarif Defteri” sayfalarından bulabilirsiniz) 1 kase süzme yoğurt Domatesli Sos İçin: 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Yapım: İnci BAK -Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kimyon 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı soğuk tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 3 su bardağı sıcak su 3 dal taze soğan Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: …

Devamını oku »