Ana Sayfa » Günün Tarifi » Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması

Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması

Tarif: Mehmet TANRIVERDİ – Fotoğraf: Erol İĞDE

2-3 Kişilik

Malzemeler:

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Yumurtaları bir kaseye kırın. Sarılarını parçalayarak hızlı bir şekilde çırpın. Tavada tereyağını eritin. Ateşi kısın, tuzlu yoğurdu katıp karıştırın. Bu sırada çırpılmış yumurtaları ilave edin ve yumurtalar ile tuzlu yoğurdu birbirine yedirerek pişirin. Kişi sayısına göre malzeme miktarını arttırabilirsiniz.

#tuzluyoğurtluyumurtakavurması #yumurtakavurması #yumurtalıtarifler #antakyakahvaltıevi #antakyakahvaltı #antakyamutfağı #kahvaltı

Tavsiye

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Yapım: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir