Ana Sayfa » Günün Tarifi » Karadut Reçeli

Karadut Reçeli

Yapım: Sema TEMİZKAN –  İnci BAK

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

1 Kavanoz İçin

Malzemeler:

500 gram taze karadut

250 gram toz şeker

1 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Servis Önerisi:

Pankek veya sade bisküvi

Hazırlanışı:

Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 10 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin.  Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerine ince bir tülbentle örtüp oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz kavanoza aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Dilerseniz servis için pankek veya bisküvi ile birlikte sunum yapabilirsiniz.

#karadutreçeli #reçel #reçelyap #reçelzamanı #karadutlutarifler #yazreçeli

 

Tavsiye

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz