Yapım: Sema TEMİZKAN – İnci BAK
Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
1 Kavanoz İçin
Malzemeler:
500 gram taze karadut
250 gram toz şeker
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Servis Önerisi:
Pankek veya sade bisküvi
Hazırlanışı:
Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 10 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerine ince bir tülbentle örtüp oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz kavanoza aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin. Dilerseniz servis için pankek veya bisküvi ile birlikte sunum yapabilirsiniz.
#karadutreçeli #reçel #reçelyap #reçelzamanı #karadutlutarifler #yazreçeli