Malzemeler 500 gram bulgur 100 gram un 250 gram yoğurt 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Öncelikle bulgurunuzu kaynar su ile ıslatıp şişmesini sağlayın ve bulgurlar şişince unu ve baharatları ilave edip karışımı iyice yoğurun. Köfte kıvamına gelince elinizle şekil verin ve tabağınıza dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp, …
Devamını oku »Etiket arşivi: sebze yemekleri
Pastırmalı Madımak
Malzemeler 300 gram kuru veya salamura madımak 2 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram pastırma 100 gram pirinç 50 gram biber salçası Tuz, pul biber Karabiber Hazırlanışı Öncelikle madımağınız kuru ise yarım saat sıcak suda ıslatın. Bir tencere içine tereyağını koyun ve soğanlarınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakla beraber hafifçe kavurun, salçanızı, ince doğranmış pastırmayı ekleyin …
Devamını oku »Fırında Labne Soslu Kereviz
Malzemeler 2 adet kereviz 1 paket labne peyniri 1 adet yumurta 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 adet taze soğan 1 diş sarımsak Tuz,karabiber Hazırlanışı Kerevizleri soyup yarım halka şeklinde kesin. Limonlu suda hafif diri haşlayın.1 tabağa alıp soğumaya bırakın.Diğer yandan labneyi çukur bir kaba alın.İçerisine çırpılmış yumurta, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, dereotu, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve …
Devamını oku »Yoğurtlu Biber Turşusu
Malzemeler 2 kilo dolmalık biber 3 yemek kaşığı tuz 2 kilo süzme yoğurt 1 kilo süt kreması 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürün. Biberlerin içini tuzlayıp tepsiye dizin. Akşamdan sabaha kadar bekletin.Biberlerin içinde biriken suları boşaltın. Süzme yoğurt ile kremayı karıştırın. Kaşık yardımı ile biberlere doldurun.Doldurulan biberleri kavanozlara yerleştirin.Artan yoğurdu üzerine döküp 4-5 gün …
Devamını oku »Pırasalı Tava Böreği
Malzemeler Yarım kilo pırasa 2 diş sarımsak 2 adet yumurta 1 adet haşlanmış patates 50 gram lor peyniri 50 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber 50 gram pastırma Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Pırasanın dış yapraklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.Beyaz ve açık yeşil kısımların ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ince doğrayıp, pırasalarla birlikte teflon tavada çok az …
Devamını oku »Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler: 1 demet taze soğan 2-3 adet havuç 100-150 gram taze mantar 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı et suyu ya da sade su 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 100 gram ceviz içi 250 gram bulgur 1 adet kırmızı biber Hazırlanışı Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi …
Devamını oku »Vitamin Salatası
Malzemeler 250 gram karnabahar 250 gram brokoli Yarım bardak yoğurt Yarım bardak light mayonez 1 adet tavuk göğsü eti Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 1 adet limonun suyu Hazırlanışı Karnabahar ve brokoliyi uçlarından çiğ halde çok ince kıyın.Tavuk göğsü etini küçük parçalara ayırın.Yoğurt,mayonez ve limon suyunu çırpıp ekledikten sonra üstüne ceviz atın.Bütün malzemeleri birlikte harmanlayıp arzunuza göre süsledikten sonra servise …
Devamını oku »Fesleğenli Domates
Malzemeler 10-12 adet çeri domates 200-250 gram arpacık soğan 3-4 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket taze krema 1 demet fesleğen 40-50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İnce küp biçiminde kıyın.Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyin, daha sonra orta …
Devamını oku »Sağlıklı Ve Lezzetli Yemeklerin Sırrı Emsan Grill Tava’da Saklı
Eşsiz tasarımlarıyla kaliteyi birleştiren Emsan, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamak için Griss Grill tavayı kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Emsan Griss Grill tavanın geliştirilmiş teknolojisi sayesinde yemek yapmak hem çok pratik hem de çok sağlıklı. Emsan, sonbaharın gelişiyle birlikte evde sağlıklı ve lezzetli et ve sebze hazırlamak isteyen herkesin yardımına koşuyor. Emsan Griss Grill Tava, az yağ kullanarak kısa sürede zahmetsizce sağlıklı …
Devamını oku »Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası
(4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …
Devamını oku »