Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …
Devamını oku »Etiket arşivi: domates
Buğday Cacığı
Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik) Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.
Devamını oku »Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun
Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …
Devamını oku »Kansere karşı hurma
Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici oluşuyla tam bir kanser bariyeri. Arap ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın fazla olması ve yenilmesi ile ilgili. Gıda Mühendisi Melek Yılmaz, İnsan ve Hayat Dergisi’nin Haziran sayısında yer alan araştırmasında, hurmanın sıra dışı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: BİR İNSAN SADECE HURMA YİYEREK… “Kolesterol …
Devamını oku »SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ
SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte daha çok yemek yeme eğilimine girebiliyor. Oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızı, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayınca, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bayramda sık karşılaşılan mide ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için dengeli ve düzenli beslenme kurallarına dikkat etmek büyük önem …
Devamını oku »AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ
AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ OLDU AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ her yıl bir öncekinden daha seçkin yerlerde organize edilen Aya Grup İftar Daveti bu yıl da İstanbul boğazının panoramik manzarasına sahip Four Seasons at the Bosphorus Otel’de gerçekleşti. 7.si gerçekleştirilen iftar davetinde Alarko(Toshiba) , Samsung Electronics Türkiye, Daikin, LG Electronics Türkiye, Viessman, Jhonson Controls (York) …
Devamını oku »BAYRAM SOFRALARINDA SERİNLETİCİ TATLARA YER VERİN
BAYRAM SOFRALARINDA SERİNLETİCİ TATLARA YER VERİN Ramazan ayının sonlarına yaklaşılan bu günlerde bayram menüleri şimdiden oluşturulmaya başlıyor. Genellikle bayram boyunca tüketilen yemek ve tatlı miktarı ise günlük alınması gereken kalorinin çok üzerine çıkıyor. Özellikle hava sıcaklıklarının yüksek olduğu bölgelerde hafif ve serinletici tatlara sofralarda yer vermek hem kilo kontrolü hem de sağlığın korunması açısından önem taşıyor. Memorial Antalya Hastanesi’nden Beslenme …
Devamını oku »İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin
İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek ve uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini yükseltmek için uzmanlar, iftarın meyve suyu ile açılmasını öneriyor. Yılın en uzun günlerine denk gelen oruç döneminde uzun süren açlıktan sonra metabolizmanın ana isteği, iftarda enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşmak oluyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi …
Devamını oku »Hamile kadınlar bu besinlere dikkat !
Hamile kadınlar bu besinlere dikkat ! Dr. Fevzi Özgönül, özellikle hamilelik esnasında bazı besinlerin anneler için tehlikeli olduğunu belirtti. Özellikle şeker metabolizmasının bozulması hem anne hem de bebek sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu anlatan Dr.Fevzi Özgönül, “Zaten hamilelik esnasında çok hassas bir konuma gelen bu durum, hamile bir hanımın fazla şekerli veya unlu gıdaları tüketmeye başlaması ile hem kilo problemi …
Devamını oku »RAMAZAN’DA KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELEYEN 10 BESİN
RAMAZAN’DA KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELEYEN 10 BESİN Açlık sonrasında iftarda aşırı miktarda, yüksek kalorili ve yağlı yiyecekler yemek ise koroner damar hastalığı olanlarda kalp krizini tetikleyebilir. Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yelda Tayyareci kolesterol seviyesini dengede tutmaya yarayan besinleri anlattı. Son yıllarda yapılan araştırmalar orucun dikkatli ve planlı bir şekilde tutulduğunda tıbben yararlı olduğunu gösteriyor. Ancak bu tamamen bu dönemde …
Devamını oku »