YAZ GELDİ, ŞOK DİYET TUZAĞINA DÜŞMEYİN AÇLIK DİYETLERİ YEMEK YEME İSTEĞİNİZİ TETİKLER Kimi sağlıklı yaşam, kimisi görsellik için diyete giriyor. Deniz mevsiminin yaşandığı bugünlerde herkesin ihtiyaç duyduğu şey ise hızlı kilo vermek. Kilo vermenin, hızlı olmasından öte sağlıklı olması gerektiğini kaydeden İstinye Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Serra Arslan, şok diyetlerin insan sağlığı açısından zararları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Diyetin mevsimi olur …
Devamını oku »Etiket arşivi: Diyet
VÜCUTTA ÖDEM SÖKTÜREN 10 BESİN
Kayısıdan ananasa, salatalıktan yaban mersinine… VÜCUTTA ÖDEM SÖKTÜREN 10 BESİN En sık bacaklarda olmak üzere el ile ayaklarda da gelişebilen ödem vücut ağırlığında artış ve şişliklere yol açtığı için pek çok kişinin canını sıkmaya yetiyor. Genellikle de yaz mevsiminde görülüyor. Bunun nedeni ısı artışının damarların genişlemesine yol açması ve bunun sonucunda damar içinde dolaşan sıvının dokulara geçişinin kolaylaşması. Sıvının doku …
Devamını oku »Bulgurlu Sarma
Bulgurlu Sarma ‘’Kuyrukyağı ve yağlı kıymayla yapılırdı bulgurlu sarma. Zırh kıymasıyla veya bulma imkanınız yoksa bir defa çekilmiş kıymayla hazırlayın. ‘’Çok datlı olmuş’’ derdi, anneannem ayıla bayıla yerken. ‘’ Bulgurlu Sarma (8 Kişilik) Malzemeler: 300 gram yağlı kıyma (bir defa çekilmiş) 500 gram pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet …
Devamını oku »Cevizli Yassı Kadayıf
Cevizli Yassı Kadayıf ‘’Annemin anlattığına göre, anneannem gençken mangal ateşine oturttuğu bakır tepsiye önce tereyağını koyarmış. Yağ eridikçe kadayıfı tepsiye alır, el yordamıyla parçalarmış. İçeride misafir otururken mangal başımda bastığı kadayıf çevire çevire pişirirmiş. Bu yönteme Türk mutfağında ‘’kırma kadayıf’’ denir. Bizim tarifimiz, sonraları bu zahmetli yöntemin yerine anneannemin tercih ettiği şiresi bol, cevizli yassı kadayıf yani gadeyiftir… ‘’ …
Devamını oku »Kızartma Sulusu ve Pilavı
Kızartma Sulusu ve Pilavı ‘’Memlekette çocukluğuma ait çok fazla anım yoktur benim. Mesela köklü mahalle arkadaşlıkları, hep aynı sokaklarda çaldığım kapılar… Ya da birini çok iyi tanımanın, yaptığı yaramazlıklara ortak olmanın getirdiği dedikodular yoktur. Sokakları, evleri, yüzleri, odaları durmaksızın değişen çocukluk yaşayan anlar bu duyguyu. Her gittiğinde biraz daha betonlaşan bir şehirdir memleket. Arada anneannemin götürdüğü yemyeşil bağların, hiç bitmeyecek …
Devamını oku »Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler
Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …
Devamını oku »Top top dondurma..!
Top top dondurma..! Bu sıcakta serinlemenin en tatlı yollarından biri olan dondurmayı mini gurmeleriniz için tezgaha yatırdım. Hem şeker eklemeden meyve ile yaptım ve süt ilavesiyle daha besleyici olmasını sağladım. Şimdi gönül rahatlığı ile mini gurmelere top top dondurma yedirebilirsiniz. Çikolatalı Dondurma 2 adet muzu dilimleyip buzlukta 3 saat dondurdum. Buzluktan çıkardığım muzları 1 yemek kaşığı kakao, yarım çay …
Devamını oku »Deniz börülcesi ile yaza merhaba
Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …
Devamını oku »Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!
Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …
Devamını oku »“Hayallerimin peşinden koştum…”
“Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her şey üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün mutfağını gördükten sonra başlıyor… Öykü Tanrıverdi Reklamcılık Bölümü okurken bir anda tutkunu olduğu yemeğin de eğitiminin içinde olması gerektiğinin farkına varıyor. Çift ana dal ile öğrenimine devam etmeye karar veren Tanrıverdi’nin bu keyifli eğitim serüveninde olaylar gerçekten süper …
Devamını oku »