Ana Sayfa » Etiket arşivi: Diyet (sayfa 5)

Etiket arşivi: Diyet

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli ve sıra dışı kahve dükkanları açılmaya başladı. Kendilerine “Üçüncü Nesil” ya da “Üçüncü Dalga Kahveci (Third Wave Coffee Roastery)” diyorlar. Onlardan  bahsetmek istiyorum bu ay sizlere. Şu aralar özellikli kahve modasında son noktalar. Üçüncü nesil denen bu kafelerde çalışan baristalar da özellikli, dövmeli protest stilli …

Devamını oku »

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber   Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …

Devamını oku »

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik)  Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber   Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.

Devamını oku »

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık (2 – 4 Kişilik)   Malzemeler 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt 10-15 adet çağla 1 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Nane Pul biber   Hazırlanışı Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çağla bademleri ince ince dilimleyin. Kararmadan hemen yoğurdu ilave edin. Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Yaz gibi serin cacık

Yaz gibi serin cacık

Yaz gibi serin cacık Cacık, yaz günlerinin tartışmasız en serin ve lezzetli içeceği, bazı yemeklere değil yakıştırılmak, onlarla adı çıkmış bir eşlikçi; mesela karnıyarıkla… Milli yiyeceğimiz yoğurt var olduğundan bu yana mutfağımızın baş tacı. Yoğurt Türk mutfağında en çok kullanılan malzemeler arasında; tek başına yendiği gibi pek çok yemeğe de eşlik ediyor. Cacık da öyle; pilavın, karnıyarığın, musakkanın, taze fasulyenin, …

Devamını oku »

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …

Devamını oku »

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici oluşuyla tam bir kanser bariyeri. Arap ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın fazla olması ve yenilmesi ile ilgili. Gıda Mühendisi Melek Yılmaz, İnsan ve Hayat Dergisi’nin Haziran sayısında yer alan araştırmasında, hurmanın sıra dışı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: BİR İNSAN SADECE HURMA YİYEREK… “Kolesterol …

Devamını oku »

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte daha çok yemek yeme eğilimine girebiliyor. Oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızı, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayınca, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bayramda sık karşılaşılan mide ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için dengeli ve düzenli beslenme kurallarına dikkat etmek büyük önem …

Devamını oku »