Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli… Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin… Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı Ramazan ayında oruç …
Devamını oku »Etiket arşivi: Börek
Coco Crunch
Coco Crunch (1 Kişilik) Coco Cranch Malzemeler 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 damla Hindistan cevizi esansı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma …
Devamını oku »Tahıllı Salata
Tahıllı Salata (2 Kişilik) Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …
Devamını oku »Fırında Elma Tatlısı
Fırında Elma Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük boy elma 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kakao Muhallebisi İçin: 250 ml. süt 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı vanilya 100 ml. krema 100 gram labne peyniri 1 Kutu Cook Çok Amaçlı Folyo Hazırlanışı: …
Devamını oku »Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta
Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …
Devamını oku »Kuzu Etli Enginar
Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …
Devamını oku »Karadut Kompostosu
Karadut Kompostosu (6 Kişilik) Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …
Devamını oku »Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı
Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …
Devamını oku »Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre ayran 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kıyılmış nane 4-5 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yarma mısır 1 çay bardağı buğday Buz parçaları Hazırlanışı: Yarma mısırları ve buğdayları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı
Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …
Devamını oku »