Ana Sayfa » Etiket arşivi: Börek (sayfa 5)

Etiket arşivi: Börek

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası

Ramazan Geldi Hoş Geldi Çocukluğumun en sevdiğim ayı Ramazan geldi hoş geldi. Büyük şehir hayatının hengamesi içerisinde eskisi gibi aile iftarları yapamasak da, bu ay ki menümü ben çocukken en çok sevdiğim iftar yemeklerinden oluşturdum. Kendimden bir şeyler katmadan da yapamadığım için, Türk mutfağının baş tacı kadayıf tatlısına da kendimce bir dokunuş yaptım Yeşil Erikli Soğuk Ayran Çorbası (4 Kişilik) …

Devamını oku »

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü   Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz.   Bade’nin Şekeri kimdir? 5,5 yaşındaki Bade’nin annesidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Sıla Alkan, 2014 yılında kızının Tip 1 Diyabet teşhisi konulmasının ardından kızı için hazırladığı tarifleri paylaşmak adına …

Devamını oku »

Kuzu İncik

Kuzu İncik

Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler 1  adet kuzu incik 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1 kaşık karışık baharat 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet patates 1 adet havuç   Hazırlanışı İncikleri yıkayıp bir gece zeytinyağında marine edin. Doğranmış patates ve havucuna, defne yapraklarını da ilave ettikten sonra karışık baharatlarla marine edin. Kuzu incikleri de sebzelere ekleyin. Suyunu da …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Aila’da Otantik Bir İftar…

Aila’da Otantik Bir İftar...

Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …

Devamını oku »

Fırında Kabak Böreği

Fırında Kabak Böreği Hazırlanışı Fırında Kabak Böreği İçin; 4 adet Kabak 4 adet Taze Soğan 1 su bardağı Un 4 adet Yumurta 4 çorba kaşığı Zeytinyağ 1/2 demet Maydanoz 1/2 demet Dereotu Karabiber Tuz

Devamını oku »

Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek İçin Malzemeler: Hamur için : 3 su bardağı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz 1 su bardağı ılık su İç malzemesi için: 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir 1 adet yumurta (4-6 Kişilik) Hellimli Açma Börek Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için elenmiş …

Devamını oku »

Sosisli Börek Tarifi

Sosisli Börek Malzemeleri Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) Çörekotu 300 gram sosis Aldığı kadar un Sosisli Börek Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Açtığınız yufkayı üçgen şeklinde …

Devamını oku »

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler Tarifi Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 2 çay kaşığı sirke 1 tutam tuz 2.5-3 su bardağı Eriş Un Baklavalık ve Böreklik un (300 – 325 gram) Ayrıca: 100 gram tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için) Yufkaları açmak için nişasta …

Devamını oku »